Gorica osvojila Ligu za ostanak

488

U prvom susretu 9. kola Lige za ostanak, Gorica je pobijedila Rudar 37:29 i tako osvojila prvo mjesto iako su u Ligu za ostanak ušli kao posljednji, dok se Rudar ranije oprostio od Premijer lige.

Kao što se i moglo očekivati, Rudar nije mogao ozbiljnije ugroziti ambicije Gorice da Ligu za ostanak završi na prvom mjestu. Već u otvaranju susreta, Gorica je napravila razliku koja joj je omogućila kontrolu igre i rezultata. U 7. minuti imali su 7:1. Rudar se malo probudio i sredinom poluvremena stigao na pet pogodaka zaostatka. No onda slijedi nova jaka serija Goričana od 4:0 čime je sva nada Rudara srušena. Na kraju prvoga dijela gosti su imali 21:11.

Nastavila je Gorica u svom ritmu i u prvih 10. minuta drugoga dijela. Čuvala je sigurno tih 11 pogodaka viška. Gostujući trener već je polako počeo uvoditi nove mlade snage kada se Rudar probudio. U 46. minuti stigli su na samo šest pogodaka zaostatka (21:27) što je bio alarm za goste da moraju ozbiljnije odigrati završnicu. Trener Gorice se u tim trenutcima mogao osloniti na Jakova Vrdoljaka i Ivana Laljeka koji nisu dopustili Rudaru ozbiljnije približavanje i praktički već upisanu pobjedu. S devet pogodaka Ivan Laljek bio je najbolji kod Goričana, dok je Luka Lovre Klarica dodao sedam. Uz 11 obrana gostujućih vratara bilo je to dovoljno za šestu pobjedu u nizu u Ligi za ostanak Gorice i definitivno osvajanje prvog mjesta. Sada imaju uz utakmicu više i pet bodova bolje ostvarenje od Sesveta i Zameta. Kod domaćina sjajan učinak Maksimilijana Jurića koji je imao realizaciju šest od šest. Gorica će proslavu velikog uspjeha imati sljedeći tjedan kada im u goste dolazi Rudan Labin.

LIGA ZA OSTANAK – 9. KOLO: 
RUDAR – GORICA 29:37
25.5.2019. 18:00 VARAŽDIN 1930 – SESVETE
25.5.2019. 20:00 RUDAN LABIN – ZAMET

Prethodni članakGorica želi sačuvati prvo mjesto
Sljedeći članakFestival rukometa 2019: Intervju s Choi Junkseok i Kjung – Shin Yoon