Završnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – 1. dan

1750

S nevjerojatnih +20 (28:8) ,Maksimir Pastela je slavila nad Zametom u otvaranju završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete (2004./2005.). Sjajno su otvorili susret rukometaši Maksimir Pastele stvorivši odmah na početku +4 (5:1), a nedugo nakon i +6 (11:2). Na predah idu s čak deset pogodaka viška (14:4). U nastavku zabijaju još pet pogodaka i odlaze na +14 (19:5). Franko Grbac serijom 2:0 zabija za Zamet za kojeg više nije bilo nade za smanjenje. Do kraja su uspjeli postići još dva pogotka, dok je nevjerojatna Maksimir Pastela postigla osam pogodaka. Sa šest pogodaka, Fran Zovak je prvi strijelac Maksimir Pastele, a slijedi ga Ivan Čulo s pet. Na suprotnoj strani, s tri pogotka, Franko Grbac je prvo ime u redovima Zameta.

Ogled Rudara i Valpovke s tri pogotka prednosti otvorili su rukometaši Rudara (4:1), a nakon toga pobjegli na +5 (8:3). Do predaha sastav Valpovke je postigao još tri pogotka, dok su Rudari na odmor otišli sa sedam pogodaka prednosti (13:6). Nastavak utakmice donio je malo oštriju Valpovku koja u otvaranju postiže dva pogotka za redom (9:16) ali ne uspijeva smanjiti. Igralo se pogodak za pogodak i pred kraj, serijom 3:0 Valpovka privodi susret kraju. Utakmica je završila slavljem Rudara 23:15. Gabrijel Bartolić je sa šest postignutih pogodaka bio najefikasniji kod Rudara, dok je Adrian Ćosić imao pet. Kod Valpovke je Roko Markota upisao četiri pogotka.

S minimalnom prednošću svladao je Varaždin Dugo Selo 19:17 (9:7). Oba sastava susret su otvorila podjednako. Gotovo cijelo prvo poluvrijeme rezultat je bio izjednačen. No pred kraj, momčad Varaždina postiže dva pogotka za redom i na predah odlazi pri vodstvu 9:7. Nastavak drugoga dijela donio je igru pogodak za pogodak i tek u 30. minuti izjednačava Marin Jelčić (13:13). Nešto kasnije, Dugo Selo prvi puta stvara minimalnu prednost (15:14) ali ju ipak nisu imali snage zadržati te serijom 3:0 Varaždin završava susret. Najistaknutiji kod Dugog Sela bio je Vito Barić s pet pogodaka, a slijede ga Marin Jelčić i Marko Kolovrat koji su dodali po četiri. U redovima Varaždina s pet pogodaka bio je sjajan Domagoj Jurišak, dok je Šimun Malović upisao četiri.

Susret između Trogira i Karlovca sjajno su otvorili rukometaši Karlovca s četiri pogotka prednosti (8:4), a do predaha bježe i na +5 (11:6). Serijom 4:0 otvara sastav Trogira nastavak susreta i smanjuje na -3 (10:13) što nije dugo trajalo jer je odmah Karlovac reagirao i nizom od tri pogotka stvara vodstvo od +6 (17:11). Ipak, Trogir odgovara i postiže tri pogotka za redom. Susret završavaju serijom 3:0, no to nije bilo dovoljno da uhvate priključak i ogled privedu kraju egalom te Varaždin slavi pri rezultatu 20:18. Lucijan Drnasin i Josip Ćurak imali su po pet pogodaka za Trogir, dok je Relja Kojčin zabio sjajnih osam kod Karlovca.

S čak 6:0 otvorila je Rugvica susret s Trsatom. Ipak, tu sjajnu prednost nisu uspjeli zadržati te nizom od četiri pogotka smanjuje Trsat na -3 (5:8), a na predah se odlazi pri rezultatu 9:5. Nastavak drugoga dijela se igrao gol za gol, dok u 27. minuti serijom 3:0 Trsat dolazi na minimalnu razliku (12:13). Ipak, Rugvica postiže četiri pogotka za redom i bježi na +5 (17:12) te susret završava njihovom pobjedom 19:15. Sa šest postignutih pogodaka Nikola Ivanković je bio prvi strijelac Rugvice, dok je Filip Smiljanić postigao pet za Trsat.

Utakmicu između Bjelovara i Zagreba obje su momčadi otvorile podjednako i tako držale cijelo prvo poluvrijeme. Na predah odlaze s jednakim brojem golova (11:11). Nastavak također otvaraju podjednako ali onda serijom 5:0 prelazi Zagreb u vodstvo. Bjelovar postiže dva pogotka, no tu staje jer slijedi opet serija Zagreba od 2:0. Do kraja susreta Bjelovarci nisu uhvatili priključak te susret završava pobjedom Zagreba 25:20. Zvonimir Turkalj je sa šest pogodaka prvi u redovima Bjelovara, a slijedi ga Vedran Delić s četiri, dok su Mihovil Kozić i Filip Saraja postigli po šest za Zagreb.

Split i Čakovec podjednako su ušli u susret, no serijom 2:0 Čakovec stvara +2 (6:4), a nešto kasnije i +4 (9:5). Do predaha su rukometaši Čakovca stvorili niz od pet pogodaka i na odmor otišli s +8 (14:6). Nastavak otvara Split s dva pogotka za redom ali nedugo nakon Čakovec opet postiže tri čime bježe na +10 (19:9). Split odmah odgovara postižući tri pogotka. Nedugo nakon, serijom 3:0 pa opet nizom od tri pogotka, završavaju Splićani susret s -7 (19:26). Čak devet pogodaka zabio je Marko Jakelić za Split, dok je nevjerojatnih 12 postigao Jura Egon Juranić za Čakovec.

U neizvjesnom susretu Solina i Nexea, pobijedila je momčad Solina 19:17 (8:8). Utakmica je veći dio prvoga dijela bila jednaka za oba sastava. No pred kraj, Solin serijom 2:0 prelazi u vodstvo koje ipak nije dugo trajalo jer Nexe izjednačava te na predah odlaze s jednakim brojem postignutih pogodaka (8:8). Nastavak susreta donosi igru kao što je bila u prvom poluvremenu ali nedugo nakon Solin bježi na +3 (15:13). Rukometaši Nexea smanjuju i dolaze na minimalan zaostatak ali nisu imali snage preokrenuti. Jure Gilić postigao je sedam pogodaka za Solin, a slijedi ga Marko Punda sa šest. Kod Nexea je Andro Puhanić imao pet, dok je Stjepan Javorček dodao dva.

 

               

Prethodni članakFestival rukometa 2019: Intervju s Choi Junkseok i Kjung – Shin Yoon
Sljedeći članakUzbudljiva završnica Lige za ostanak