Uzbudljiva završnica Lige za ostanak

336

Rudar i Gorica su otvorili 9. kolo Lige za ostanak prije par dana. Gorica je pobjedom osigurala vrh i ostanak, dok je Rudar ostao čvrsto prikovan za dno. Između njih se nalaze četiri kluba od koji svako može ispasti ali i samo jednom pobjedom osigurati ostanak.

Varaždin 1930 dočekuje Sesvete i nema previše mogućnosti. Mora dobiti da bi kupio kartu spasa i u probleme gurnuo druge. Sesvete eventualnim porazom još ne ispadaju jer u posljednjem kolu igraju u Jelkovcu s otpisanim Rudarom. Varaždinci pak u posljednjoj rundi moraju na Zamet koji bi se mogao naći u opasnoj zoni ako izgubi u Labinu ovoga vikenda. Zato će svaki bod biti dragocjen. U tri ovosezonska susreta Varaždin je dobio dva, a jednom su slavili rukometaši Sesveta.

Rudan Labin ima samo jednu opciju. Mora dobiti oba preostala susreta. Najprije Zamet pa u posljednjem kolu i Goricu u gostima. No ni to im ne mora jamčiti opstanak ako Zamet ne pobijedi Varaždin. Varaždinci su u prednosti nad Labinom u međusobnim susretima (3:1), što je bitno dođe li do kruga tri momčadi. Inače, ove sezone Rudan i Zamet  vodili su velike i zanimljive borbe. Prvi susret u Rijeci pripao je Zametu 26:24, a sljedeća dva Rudanu 27:24, odnosno 25:21.

LIGA ZA OSTANAK – 9. KOLO:
RUDAR – GORICA  29:37
25.5.2019.  18:00  VARAŽDIN 1930 – SESVETE
25.5.2019.  20:00  RUDAN LABIN – ZAMET