Suradnja rukometnog saveza Južne Koreje i Hrvatskog rukometnog saveza

390

Festival rukometa 2019 u Poreču je uz brojne aktivnosti kadetskih i seniorskih uzrasta te seminara trenera i sudaca, ugostio južno korejsku delegaciju predvođenu Junsek Choiem, članom Izvršnog odbora Korejskog rukometnog saveza koji je izrazio želju da dosadašnju odličnu suradnju sa Udrugom trenera HRS-a primjeni i u ostalim područjima hrvatskog rukometa kako u Koreji, tako i u cijeloj Aziji. Među sedam članova delegacije, nalazio se i YOON Kyung-shin nekada najbolji igrač svijeta i prvi strijelac Bundeslige svih vremena s 2751 pogotkom.

Korejski rukometni savez u suradnji s Međunarodnom rukometnom federacijom (IHF) osnovao je Rukometnu akademiju u Seulu te će se 2019. godine potpisati službeni ugovor između IHF-a i Azijske rukometne federacije, odnosno Korejskog rukometnog saveza.

Završnog dana Festivala održan je i zajednički sastanak između predstavnika Hrvatskog i Korejskog rukometnog saveza. HRS su predstavljali predsjednik Tomislav Grahovac, dopredsjednik Zoran Gobac, predsjednik Udruge trenera i izbornik Lino Červar te dopredsjednica Udruge trenera Lidija Bojić-Ćaćić. Tom prigodom istaknuta je želja za daljnjom suradnjom u području edukacije trenera i sudaca, na projektima poput Kampa HRS-a ali i suradnja u smislu međusobnih susreta nacionalnih reprezentacija.

„Jako smo sretni da je jedna tako velika i ugledna delegacija između ostalih bila na Festivalu rukometa u Poreču. Vjerujem da su imali što vidjeti i naučiti. Naša je želja da se suradnja s Korejom proširi na sve segmente i da jedni drugima pomažemo. U tom smislu spremni smo s Korejom razmijeniti iskustava naših trenera, rad Kampa HRS-a i Festivala. Vjerujem da tu ima mogućnosti i za marketinške aktivnosti ali i da nađemo mogućnost međusobnih susrete svih nacionalnih selekcija. Uvjeren sam da tu ima još dosta prostora za suradnju koja može biti korisna za obje strane,” izjavio je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, g. Tomislav Grahovac.

Prethodni članakVažno kolo za Nexe i Poreč
Sljedeći članakZavršnica PH za mlađe kadete (2004./2005.) – 2. dan