Važno kolo za Nexe i Poreč

404

Ostala su dva nepotpuna kola u Ligi za prvaka, a ovoga vikenda mogli bismo saznati sve euro predstavnike, dok sljedećeg tjedna tko će biti novi prvak.

PPD Zagreb je preko tjedna odradio utakmicu protiv Umaga, a sada je pritisak na Nexeu. Sastav iz Našica mora pobijediti Dubravu da bi zadržao neizvjesnost do posljednjeg kola i mogućnost da pobjedom s osam i više pogodaka razlike eventualno prvi put postane prvak. Hrvoje Horvat zna koliko Dubrava može biti opasna i zato je napravio sve da osvježi svoju momčad nakon Kupa te da im vrati koncentraciju na prvenstvo. Osim toga to je oproštaj od domaćih navijača za ovu sezonu koja je po mnogočemu najuspješnija u povijesti kluba što je uvijek motiv više. U prvom susretu ove sezone, Nexe je pobijedio 37:31.

Ako PPD Zagreb bude prvak, Dubrava je ulaskom u finale osigurala euro kartu za sljedeću sezonu. Prema tome, u Ligi za prvaka ostalo je još jedno slobodno europsko mjesto, a kandidati su Poreč i Spačva. Poreč je za sada bliže tom cilju jer ima pobjedu iz Vinkovaca pa bi mu i bod bio dovoljan. Izgubi li pak, Spačva ima asa u rukama jer u posljednjem kolu igra s Umagom. Poreč ima još jedan cilj, a to je napad na treće mjesto koje za sada drži Dubrava. Da bi u izravnom okršaju s ekipom koju vodi Vlado Šola rješavao to pitanje, u posljednjem kolu Poreč mora pobijediti Spačvu.

LIGA ZA PRVAKA – 9. KOLO:
UMAG – PPD ZAGREB 20:41
26.5.2019. 18:00 POREČ – SPAČVA VINKOVCI 
26.5.2019. 20:00 NEXE – DUBRAVA

Prethodni članakUlaznice za utakmicu Hrvatska – Njemačka dostupne od danas na ulaznice.hr
Sljedeći članakSuradnja rukometnog saveza Južne Koreje i Hrvatskog rukometnog saveza