Završnica PH za dječake (2006./2007.) – 1. dan

1571

PPD Zagreb uvjerljivo je svladao Varaždin 31:9 (16:6) i tako otvorio prvi dan završnice Prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2006. i mlađe. Ušli su Zagrebaši u susret napravivši prednost od četiri pogotka, da bi nedugo nakon serijom 7-0 pobjegli na +10 (13:3). Varaždin nije uspio pronaći taktiku za sjajni Zagreb čak ni u drugome dijelu. Nizom od pet pogodaka ulazi PPD u drugo poluvrijeme, a ubrzo postiže još šest čime stvara visoku prednost od impresivnih +16 (26:8). Do kraja susreta Varaždin je uspio upisati još jedan pogodak, a Zagreb nevjerojatnih pet. Najistaknutiji kod PPD Zagreba bio je Stjepan Gajšek s devet pogodaka, dok je Marko Brlek postigao četiri za Varaždin, a Jura Đolonga tri.

U susret koji se igrao u isto vrijeme ali drugoj dvorani, podjednako su ušli Ivančica Ivanec i Dubrava te držali tako sve do kraja prvoga poluvremena. Na predah je Dubrava otišla s pogotkom prednosti (7:6). U nastavku drugoga dijela serijom 3-0 Dubrava stvara prvu ozbiljnu prednost (10:7), dok u završnici bježi na +6 (16:10) čime pravi neuhvatljivu razliku za momčad Marka Gotala pa susret završava slavljem Dubrave 18:12. S pet postignutih pogodaka, Patrik Kovačić bio je prvi u redovima Dubrave, a slijedi ga Lovro Zirdum s četiri. Borna Marušić je kod Ivančice Ivanec upisao pet.

Ogled Daruvara i Dugog Sela završio je slavljem za momčad Filipa Horvata 20:14 (11:6). Povelo je Dugo Selo odmah na početku susreta serijom 2-0 ali vrlo brzo se Daruvarci dolaze na pogodak zaostatka pa i izjednačenja (3:3). Međutim nisu uspjeli dugo zadržati priključak te Dugo Selo bježi na +2 (4:6), da bi nedugo nakon nizom od pet golova imao vodstvo od +5 (11:6). U nastavak drugoga dijela Daruvar nije ušao najbolje pa to koriste rukometaši Dugog Sela kako bi povećali svoju prednost (16:9). Do kraja susreta pokušavali su Daruvarci smanjiti ali nisu mogli. Najefikasniji kod Dugog Sela bio je Franko Pomper sa osam postignutih zgoditaka, dok su Petar Konjević i Sven Šilobodec dodali četiri za Daruvar.

Rudar dobro otvara susret s Koprivnicom Noom napravivši odmah +2 (4:2). Međutim Koprivnica pokušava držati priključak pa je stalno bila na pogodak, dva zaostatka. Ipak u 7. minuti pogotkom Frana Premeca Koprivnica izjednačava i drži tako gotovo do predaha. S dva gola u nizu Koprivnica ipak na odmor odlazi s vodstvom od 14:12. Nastavak drugoga dijela donio je zaostatak Dugog Sela od četiri, pet golova koje nikako nisu uspjeli stići. Ipak pred kraj serijom 2-0 dolaze na tri pogotka zaostatka ali nisu mogli napraviti preokret pa susret završava pobjedom Koprivnice 25:22. Devet pogodaka za Koprivnicu postigao je Petar Golčić, dok je u redovima Dugog Sela Dorian Gorički upisao osam, a Fran Martinko sedam.

U neizvjesnoj utakmici Ribola Kaštele i Zameta, slavila je Ribola Kaštela 12:11 (6:6). Prvo poluvrijeme susreta započelo je igrom pogodak za pogodak i igralo se tako sve do predaha. Obje momčadi bile su podjednake i nisu dopustile da se netko od njih odvoji na pogodak prednosti. Drugi dio utakmice bio je jednak prvome i tek u završnici serijom 2-0 Ribola stvara prvu prednost (11:9). Do kraja Zamet ipak nije uspio izjednačiti ni preokrenuti susret. Stipe Barun prvo je ime Ribola Kaštele s četiri zgoditka, a slijedi ga Toma Lučin s tri. Na suprotnoj strani sedam pogodaka upisao je Leon Tončinić.

Hrvatski Dragovoljac i Karlovac podjednako ulaze u susret, no nedugo nakon momčad Danijela Grbačića stvara vodstvo od +2 (5:3). Uporan Karlovac nije dopustio da se Dragovoljac ozbiljnije udalji pa serijom 2-0 dolazi na pogodak zaostatka (6:7), da bi vrlo brzo i izjednačio (9:9). Na predah Dragovoljac odlazi s golom prednosti (10:9). Nastavak susreta donio je igru gol za gol, a nešto kasnije serijom 3-0 Karlovac po prvi puta preuzima vodstvo (16:13). Do kraja susreta uspjeli su postići još šest pogodaka i utakmicu privesti kraju pri rezultatu 21:14. Prvi u redovima Karlovca bio je Nol Velimirović sa osam upisanih golova, dok je Kristijan Vuković dodao šest za Dragovoljac.

Sa sjajnih sedam pogodaka prednosti završio je Trsat susret sa Solinom 16:9 (9:6). Rukometaši Trsata utakmicu otvaraju s +3 (4:1) ali vrlo brzo Solin dolazi na gol zaostatka (5:6) kojeg ipak nije uspio zadržati jer Trsat ponovno bježi na početnu prednost i na predah odlazi miran (9:6). U drugome dijelu momčad Solina ne uspijeva uhvatiti priključak što koristi Trsat i serijom 6-0 privodi utakmicu kraju. Po četiri pogotka za Trsat upisali su Nino Tonsa i Karlo Tomović, a po tri su za Solin postigli Mario Vrgoč i Marko Marendić.

Iako je Zadar gotovo jednako otvorio ogled s Porečom, sastav Vedrana Mataije vrlo brzo serijom 3-0 prelazi u vodstvo (6:3). Uporni Zadrani žele smanjiti razliku pa postižu tri pogotka za redom i izjednačavaju (6:6). Međutim, Poreč na predah odlazi s pogotkom prednosti (7:6). Nastavak je donio igru gol za gol, da bi Poreč zabio pet pogodaka u nizu i pobjegao na neuhvatljivih +5 (14:9), a nedugo nakon susret priveo kraju serijom 3-0 (17:10). Najistaknutiji kod Poreča bio je Diego Jelić sa šest, a slijedi ga Deni Vernik s pet pogodaka, dok je Sandro Bijelić imao četiri, a Vice Barbaroša tri za Zadar.

Slavio je Varaždin u utakmici s Osijekom 19:12 (11:4). Varaždinci u ogled ulaze s vodstvom od dva pogotka (3:1), a nešto kasnije serijom 7-o bježe na +7 (9:2). Do predaha Osijek ipak nije uspio ništa napraviti. Nastavak također nije donio ništa bolji sastav Ivana Šunde pa serijom 4-0 Varaždin diže prednost na +10 (17:7). Ipak pred kraj ogleda Osijek postiže tri pogotka u nizu i smanjuje razliku na minus sedam. Filip Juraga i Lovro Horvat postigli su po šest pogodaka za Varaždin, a Hrvoje Bošnjak četiri za Osijek.

Požega posljednji susret prvoga kola s Ivančicom Ivanec otvara serijom 4-0, da bi vrlo brzo pobjegli na +5 (7:2). Ivančica Ivanec na odmor odlazi s minus četiri (4:8). U drugome dijelu rukometaši Luke Jurkovića nisu bili ništa bolji što koristi Požega i postiže niz od tri čime stvara prednost od +8 (14:6). Trgnula se Ivančica te do kraja susreta zabija četiri zgoditka i privodi utakmicu kraju. Slavila je Požega pri rezultatu 15:11. Lovro Gotal bio je prvi kod Požege s tri zgoditka, dok su Vito Škorak, Jakov Levanić, Dan Lepoglavec i Tomislav Kišiček imali po dva. Na suprotnoj strani tri pogotka dodao je Luka Novinc, a slijede ga Patrik Ratmajer, Ante Barišić i Bruno Vuković sa po dva gola.

Sjajnu pobjedu ostvarila je Valpovka nad Daruvarom 24:15 (13:8). Dobro u susret ulazi Valpovka stvorivši +4 (6:2). Mučili su se Daruvarci da uhvate priključak ali ne uspijevaju te na predah odlaze sa zaostatkom od pet golova (8:13). U nastavku drugoga dijela momčad Saše Brabeca nije pronalazila rješenje za razigranu Valpovku i tek na kraju zabijaju niz od četiri i privode ogled kraju. Sedam pogodaka je imao Marko Kajunić za Valpovku, dok je Grgur Bosnić postigao šest. Kod Daruvara prvo ime je Sven Šilobodec sa šest, a slijedi ga Petar Konjević s pet zgoditaka.

Koprivnica Noa utakmicu s Viroviticom otvara serijom 3-0, da bi nešto kasnije pobjegla na +5 (7:2) i na predah otišla pri rezultatu 9:4. Mučili su se Virovitičani i u nastavku koje je rješenje za razigrane Koprivničane koji prednost iz prvoga dijela nisu smanjili. Zabijali su cijelo drugo poluvrijeme ali nikako nisu došli na minimalnu razliku pa ogled završava pobjedom Koprivnice 21:16. Impresivnih deset upisao je Fran Premec za Koprivnicu, dok su Leon Matijević i Jan Kovačević imali po četiri zgoditka kod Virovitice.

S nevjerojatnih 22 pogotka prednosti, pobijedio je PPD Zagreb Zamet 27:5 (14:2). Serijom 4-0 otvara Zagreb susret s Riječanima, da bi nedugo nakon postigao niz od čak sedam golova i otišao na +10 (11:10). Do odmora se to vodstvo povećalo te Zamet na predah odlazi s čak minus dvanaest. U drugome dijelu Zamet nije bio ništa bolji. Pogađali su Zagrebaši sa svih strana i postigli devet pogodaka za redom čime stvaraju vodstvo od impresivnih +21 (23:20). Do kraja su Riječani uspjeli postići još tri gola. Prvi u redovima Zagreba bio je Ivor Vidović, dok su Ivor Salaj, Franko Skazlić i Petar Šprem imali po četiri. Na suprotnoj strani Leon Tončinić dodao je dva.

Susret podjednako otvaraju Karlovac i Dubrava. Praktički se cijelo prvo poluvrijeme igralo gol za gol ali u završnici prvoga dijela serijom 3-0 Dubrava stvara svoje prvo vodstvo (9:6), da bi odmah poslije postigla još četiri pogotka za redom i na predah otišla s +5 (12:7). U nastavku Karlovac smanjuje na minus tri (11:14), no ipak Dubrava ponovno vraća prednost od +4 (16:11). Do kraja Karlovac nije smanjio razliku na minimalnu pa ogled završava pobjedom Dubrave 22:16. Najistaknutiji u redovima Dubrave bio je Lovro Zirdum sa sjajnih devet zgoditaka, dok je kod Karlovca Nol Velimirović imao šest, a Grgur Marić pet pogodaka.

U jednoj od posljednjih utakmica dana, Trsat je pobijedio Dugo Selo 16:10 (9:4). Impresivnom serijom 6-0 otvorili su Riječani utakmicu i držali tako praktički sve do kraja budući da Dugo Selo nije pronalazilo rješenje za sjajne rukometaše Trsata. Nastavak je donio malo čvršću igru Dugog Sela ali ipak nikako nisu mogli smanjiti razliku do kraja ogleda. Pet pogodaka zabio je Andrej Vuković za Trsat, a Nino Ivaković četiri za Dugo Selo.

Drugo kolo prvog dana završnice PH za dječake rođene 2006. i mlađe zatvorili su Poreč i Rudar. U neizvjesnom susretu u kojem se igralo gol za gol, Diego Jelić stvara prvu veću prednost Poreča (6:4) ali odmah serijom 2-0 Rudar izjednačava, da bi se na predah otišlo s jednakim brojem golova (9:9). Nastavak je donio jednaku igru kao i na početku ali onda serijom 3-0 Rudar preuzima prvo vodstvo (13:11). Međutim Poreč izjednačava ali ne zadugo jer Rudar ponovno bježi na +2 (15:13). Poreč susret privodi kraju s pogotkom zaostatka 16:17. Sjajnih osam zgoditaka imao je Dorian Gorčki za Rudar, dok su Mauro Brkić i Diego Jelić dodali po šest za Poreč.

Prethodni članakPočinje završnica PH za dječake rođene 2006./2007.
Sljedeći članakŠest hrvatskih igrača na Final Fouru Lige Prvaka: Tko će biti novi europski prvak?