Červar: “Moramo iz sebe izvući maksimum i pokušati završiti sezonu s uspjehom“

433

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se u subotu 8. lipnja 2019. godine u Hotelu Panorama uoči priprema za preostala dva kvalifikacijska susreta za EURO 2020. godine, protiv Švicarske i Belgije. U ponedjeljak, 10. lipnja 2019., reprezentaciji će se priključiti igrači njemačke Bundeslige po završetku klupskih obaveza. Reprezentacija će se u Zagrebu pripremati do utorka, 11. lipnja 2019., kada će krenuti u švicarski Zug. U nastavku pročitajte očekivanja izbornika Lina Červara i hrvatskih reprezentativaca.

Lino Červar, izbornik muške seniorske reprezentacije
Švicarska je prije svega na domaćem terenu, vidim da su veliki optimisti da bi mogli dobiti ovu utakmicu. Međutim, zna se da smo mi osigurali plasman, ali nije nam svejedno kako ćemo završiti, hoćemo li biti drugi ili prvi jer tu postoje i prednosti u ždrijebu. Pokušat ćemo napraviti sve da im se suprotstavimo i naravno, da ostvarimo pozitivan rezultat. S povratkom u reprezentaciju Schmida, vrlo bitnog igrača, oni su dobili jednu homogenost, igraju vrlo disciplinirano, on im nameće igru. Igraju jednu plitku zonu i guraju u leđa, znači pokušavaju nametnuti jedan brzi rukomet, dinamičan. Mi ćemo morati racionalno igrati, naša obrana mora biti čvrsta. Bez obzira na sve, mi ćemo ići s jednim optimizmom i s ciljem da dobijemo i tu utakmicu. To je još jedan izazov za nas i za sve igrače, da i utakvim okolnostima damo sve od sebe i da ih pokušamo nadigrati. Moramo iz sebe izvući maksimum i svi zajedno pokušati da završimo ovu sezonu s uspjehom.

Manuel Štrlek, reprezentativac Hrvatske
Imali smo početkom tjedna klupske obveze, završetak sezone, a znamo kakav je raspored, uvijek je reprezentativni tjedan na kraju sezone. Znamo da moramo dobiti barem jednu utakmicu, odnosno prvu sa Švicarskom da budemo prvi u grupi i da budemo nositelji tako da sam siguran da ćemo ozbiljno shvatiti naš posao u ovim kvalifikacijama. Vidjeli smo da ni jedna ni druga utakmica nisu bile lagane. Sa Švicarcima smo se dosta mučili, bilo je neizvjesno do samog kraja. Isto tako u Belgiji, odvojili smo se mi na početku, ali nisu se ni oni predali, probali su ostati u utakmici do kraja. Uvjeren sam da imamo kvalitetu i da ćemo dobro odigrati, s dobrom obranom i sa što više lakih golova pokušati pobijediti.

Filip Ivić, reprezentativac Hrvatske
Imali smo oproštaj u Kielceu, po meni dobra sezona, osvojili smo Kup, Prvenstvo, završili na Final 4. Bio sam u Kielceu tri godine i bilo je i uspona i padova, dobrih i loših trenutaka. Imao sam priliku igrati s vrhunskim igračima, najjaču ligu, Ligu prvaka. Novo poglavlje je ispred mene, nadam se da će u Njemačkoj biti sve kako treba, najvažnije je da sam zdrav i da branim. Za reprezentaciju je uvijek čast igrati, tako da se veselim i ovim kvalifikacijama. Očekuju nas dvije teške utakmice, pogotovo prva u Švicarskoj jer je Švicarska pokazala da je jako neugodan protivnik i mislim da se treba dobro pripremiti za tu utakmicu. Pobjedom ćemo osigurati prvo mjesto u grupi i to je naš cilj u kvalifikacijama. Mislim da imamo puno kvalitetnih igrača koji igraju u vrhunskim klubovima. Moramo se koncentrirati, dobro pripremiti za utakmicu, dati svoj maksimum i na kraju pobijediti.

Marin Šipić, reprezentativac Hrvatske
Jako sam zadovoljan sa sezonom i nadam se da će i buduće sezone takve biti. Za reprezentaciju mora biti snage. Treniraš, živiš da igraš za reprezentaciju tako da ćemo svi dati zadnje atome snage i sve najbolje od sebe da odradimo ove zadnje dvije utakmice što bolje. Mislim da ako uđemo dovoljno ozbiljno i ako ih ne podcijenimo, onda ne bi trebalo biti problema. Ako odradimo sve kao što ćemo se dogovoriti na treninzima, onda ćemo pobijediti i da ćemo konačno osigurati EURO, iako je to već osigurano, ali da potvrdimo prvo mjesto.


Prethodni članakKvalifikacije za EURO 2020: sa Švicarskom i Belgijom za prvo mjesto
Sljedeći članakKvalifikacije za EURO 2020: izjava izbornika Červara uoči okupljanja reprezentacije