Počeo II. turnus muškog dijela kampa HRS-a

115

Počeo je II. turnus muškog dijela Kampa HRS-a koji će se održavati od 22. do 28. lipnja, a na kojem sudjeluje više od 120 sudionika zajedno s prisutnom reprezentacijom. Osnovna ideja kampa je da smo usmjereni na djecu i njihov doživljaj rukometa. Stoga, treneri nemaju svoju trenažnu grupu već pripremaju samo dva treninga koji će proći jednom sa svim grupama. Jedan je trening ciljano usmjeren na tehniku, a drugi na taktiku igre (principe igre). Planirano je održavanje 8-9 treninga i tri mini turnira.

Treneri su slobodni kreirati trening u okviru priloženih „smjernica za pripremu treninga“.  Prva 3 treninga radi se na tehnici igre, a nakon toga 3 treninga u kojima će fokus biti prebačen na taktiku (principe) igre. Na kraju se igra turnir sa zadanom obranom kako bi igrači pokušali primijeniti ono što su naučili u uvjetima zadanih zonskih formacija.

Taktički trening prije svega je vezan uz učenje osnovnih principa igre,a ni slučajno uz kompleksne načine igre u pojedinim fazama (napada ili obrane). Ovaj trening mora biti izazovan, zanimljiv i kompetitivan u smislu rješavanja rukometnih zadataka.

Prethodni članakZavršna rang lista za upis kandidata u srednje škole u školskoj godini 2019./2020.
Sljedeći članakOkupljanje mlađih kadeta i juniora