Kadetkinje: Bod na početku Europskog prvenstva

2049

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija remijem protiv Španjolske 25:25  otvorila je Europsko prvenstvo u Sloveniji. Šteta, jer Hrvatska je imala posljednji napad za pobjedu.

Nakon početnog vodstva Španjolki naša reprezentacija, razbija nervozu oko desete minute i dolazi do prve prednosti 3:2. I drži je do kraja prvoga dijela. Sjajno je u tih 30. minuta funkcionirala naša obrana, na čelu s Lucijom Blašković na vratima. U 23-oj naše djevojke prvi put imaju plus tri (8:5). Na predah se ide s 10:8, ali još uvijek lijepom razlikom s obzirom da su se igrale zbilja čvrste obrane, s dosta isključenja.

Španjolke su mirniije u nastavku. I polako dostižu našu prednost. Naša obrana nije više tako agresivna, brza. A i kriterij njemačkih sudaca nije na našoj  strani. U 11. minuti nastavka naša je reprezentacija primila 7 pogodaka, a cijelo prvo poluvrijeme 8. Izbornica Adrijana Prosnjak vidi da stvari ne funkcioniraju najbolje i zove minutu predaha. Ali Španjolska je u naletu i konačno u 45-oj ima vodstvo od 17:16. Drže se naše djevojke. Igra se pogodak za pogodak praktički do samoga kraja. U 60-oj minuti Bruna Zrnić izjednačava rezultat na 25:25. Španjolke imaju 51 sekundu za posljednji napad. I ne koriste ga na najbolji način. Lucija Blašković brani udarac Casie Castro i nudi priku našoj reprezentaciji za pobjedu. Ali agresivne Španjolke ne dopuštaju našoj reprezentaciji da organizira miran napad. Potrošila je Hrvatska 23 sekunde bez ozbiljne prijetnje, pa nam je ostao samo pokušaj s devet metara nakon isteka vremena. Udarac Lucije Krezo, nažalost  zaustavlja blok i tako svaka reprezentacija osvaja po bod.

Ana Buljan i Margarita Škarić sa po pet pogdaka bile su naefikasnije u našim redovima.  Među Španjolkama najbolja Casia Castro sa šest pogodaka.  

U prvom susretu naše skupine Švedska je pobijedila Norveški 31:19. Hrvatska sutra u 13 sati igra protiv Norveške, a u 15 sati slijedi susret Španjolske i Švedske.

Prethodni članakEP Slovenija: Kadetkinje uoči odlaska
Sljedeći članakKadetkinje: Težak poraz od Norveške