Kadetkinje: Težak poraz od Norveške

1806

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija doživjela je poraz u 2. kolu Europskog prvenstva u Sloveniji. Bolja od Hrvatske bila je Norveška, 39:27.

Samo uvodnih 15- tak minuta Hrvatska je bila ravnopravna Norveškoj. Čak je i vodila u tom razdoblju. Nažalost, u ranoj fazi utakmice, točnije u 5-oj minuti je ostal  bez, vjerojatno  svoje najvažnije igračice, kapetanice Ane Buljan kojoj je stradala arkada u jednom naletu Silje Alvestad i ona više nije ulazila u igru do kraja. To je čini se ostavilo jako velliki trag na našim djevojkama i od tog trenutka one kao da su nestale s terena.  Norvežanke su do prvog vodstva stigle u 11-oj minuti (5:6) i više ga nisu ispuštale do kraja. Hrvatska se držala u ravnoteži do 8:8,( 15-ta minuta), a onda je stigala velika serija Norvežanki od 1:6 i tu je čini se snovima Hrvatica da mogu do bodova bio kraj. Na predahu je bilo 12:18.

Pokušavala je hrvatska izbornica Adrijana Prosenjak silnim rotacijama pronaći idealnu postavu, ali nikako nije uspijevala. Nekoliko puta naše rukometašice su stizale na minus četiri, ali bolje od toga nisu mogle. Uz brojene tehničke pogreške, još se razbranila Marte Davidsen Hellevik na norveškim vratima, i tu je priči bio kraj. Norveška je stalno rasla kako se bližio kraj. Od plus sedam u 50-oj, do konačnih plus 12 na kraju susreta.

Sa sedam pogodaka najbolja u hrvatskim redovima silno borbena Margarita Škarić. Među Norvežanakama sjajna je bila Mina Pauline Gregersen  s 12 pogodaka.

Sutra je slobodan dan. U nedjelju 4. kolovoza, u 15 sati Hrvatska igra protiv Švedske, a Norveška će na okršaj sa Španjolskom.

Prethodni članakKadetkinje: Bod na početku Europskog prvenstva
Sljedeći članakKadeti: Bilo bi lijepo nastaviti niz