EHF Kup: Nova pobjeda Poreča i prolazak u drugo pretkolo

168
Otvoreni trening reprezentacije - dru?enje s navija?ima, Pore?, dvorana ?atika, 14.06.2019.

Rukometaši Poreča pobijedili su i u uzvratnom susretu 1. pretkola EHF kupa nizozemski HV KRAS/Volendam 28:31 i prošli u drugi krug natjecanja. U prvom susretu prije tjedan dana hrvatski predstavnik je slavio s 29:23.

Od početka susreta Poreč je sve držao pod kontrolom. Sjajni Vedran Matija majstorski je dirigirao igrom našega predstavnika, ali u ključnim trenucima preuzimao i odgovornost i zabijao. Na kraju je bio najbolji strijelac susreta s deset pogodaka. Već na poluvremenu Poreč je imao prednost od 3 pogotka. Uz onih šest iz Velog Jože od prije tjedan dana, bilo je jasno da se to teško može prokockati.

U nastavku je Poreč relativno lako održavao svoju prednost i ni jednom nije dopustio domaćinu da ozbiljnije ugrozi njegov put do drugog pretkola. Uz Vedrana Mataiju, odlični su i u ovom susretu bili Matija Rađaković koji je postigao pet, te Marin Sakić s četiri pogotka

Kod domaćina najbolji Ognjen Leković sa šest pogodaka.

U drugom pretkolu Poreč čeka mnogo zahtjevnija zadaća jer igra protiv francuskog predstavnika PAUC (Pays d aix Universite club), koji ima sjajnu momčad, a samo ovoga ljeta se pojačao s Nicolasom Claireom (Nantes), Vidom Kavtičnikom, Baptistom Bonnefondom koji su došli iz Montpelliera.

Dinko Đanković, trener Poreča:
„Imali smo zalihu iz prvog susreta, pa smo mogli igrati bez prevelikog pritiska. Držali smo sve pod kontrolom. Oni su dobra ekipa, ali nisu imali odgovor na neke naše uigrane akcije. Nismo tijekom susreta  previše gledali  rezultat , ali uspjeli smo pobijediti i još malo popraviti i svoj i nacionalni koeficijent. Nama je prolazak u drugo kolo nagrada za prošlu sezonu i sretni smo zbog toga. PAUC je naravno apsolutni favorit, ali kako se igra sredinom listopada i mi ćemo biti u još boljem stanju pa ćemo ih sigurno namučiti.“

 

 

Prethodni članakSEHA – Gazprom liga: PPD Zagreb otvorio sezonu pobjedom
Sljedeći članakEHF Kup: Uvjerljiva pobjeda Dubrave