EHF Kup (ž): Podravka briljantno otvorila natjecanje protiv Magure

291

Rukometašice Podravka Vegete su nakon ispadanja iz Lige prvakinja nastavile natjecanje u EHF Kupu. U prvom kolu skupine B, rukometašice iz Koprivnice pobijedile su rumunjsku ekipu Magura, 38:26.

Premda oslabljena zbog brojnih ozljeda, ali i bolesti nekih igračica posljednjih dana, Podravaka je uspjela osvojiti prve bodove. Vrlo mirno i sigurno igrala je ekipa Zlatka Saračevića svjesna svoje, ali i snage suparnica. Nije žurila, polako je gradila svoju prednost. Samo pet izjednačenja u prvih 20-tak minuta imale su Rumunjke. Drugim riječima Podravka Vegeta je vodila cijeli susret. Prvu veću prednost rukometašice Podravke imale su kod rezultata 12:9. na plus četiri pobjegle su u 25-oj (14:10), na predahu pak 17:12.

U istom, izuzetno jakom ritmu nastavila je ekipa iz Koprivnice susret u drugom poluvremenu. Na terenu je zapravo postojala samo jedna ekipa. Od plus osam do plus 12, kretala se prednost Podravka Vegete. U tim trenucima Zlatko Saračević mogao je mirne duše na teren poslati svoje mlade snage Leu Franušić, Elenu Popović, Luciju Jandrašić, Magdalenu Ećimović koje bi jednoga dana mogle biti glavna snaga sastava iz Podravine, ali i hrvatske reprezentacije. Bez obzira na tu mladost, razlika Podravke nije padala ni jednoga trenutka. Bilo je to prostora i za egzibicije poput kombinacije Goeogrijevska – Tsakaolu pet minuta prije kraja.

Sjajne su na vratima Podravke bile Jovana Risović i Magdalena Ećimović koje su obranile ukupno 18 udaraca, svaka po devet, od toga četiri sedmerca. Najefikasnija u redovima Podravke, Dejana Milosavljević s deset pogodaka. Tjaša Stanko je postigla  sedam pogodaka od osam pokušaja. Šest je dala Lamprini Tsakalou. Kod gošći prvo ime Ada Emilia Moldovan s osam pogodaka.

Izvor fotografije: Facebook RK Podravka Vegeta

Prethodni članakČervar: “Ovo nam je jedna opomena i uputstvo kako trebamo igrati u Grazu“
Sljedeći članakCroatia Cup 2020: Pobjedom nad Katarom, Hrvatska osvojila turnir