DELO EHF Liga prvakinja: Cilj Podravke je proći u nokaut fazu

205

Dugo isčekivanje napokon je završeno. DELO EHF Liga prvakinja počinje ovoga vikenda. Podravka Vegeta kao naš jedini predstavnik ulazi u svoju 23-ću sezonu najelitnijeg europskog ženskog klupskog natjecanja. Uz naslov pobjednika 1996. godine, finalom godinu dana ranije, tu su i jedno polufinale (1998.) te četvrtfinale (1997.) 

Podravka Vegeta u novu sezonu ulazi s dosta promjena u igračkom kadru, ali bez obzira na to,  želja je da napokon prođe skupinu i stigne do nokaut faze. Redove koprivničkog kluba napustile su Tjaša Stanko (Metz), Jovana Risović (Krim Mercator), Elena Georgijevska (Cisnadie), Maria Andrea (Cisnadie), Ana Debelić (Astrahanočka) i Aneta Benko (kraj karijere). To neće biti lako nadoknaditi. Došle su redom mlade i talentirane hrvatske reprezentativke: Ana Buljan i Margarita Škarić (Split 2010), Bruna Zrnić (Lokomotiva) te samo malo iskusnija vratarka Yuliya Dumanska. Ali Zlatko Saračević koji je treću sezonu na klupi ima jasnu viziju što i kako napraviti da bi jedna vrlo mlada i poletna ekipa ostvarila zacrtani cilj.

Podravka u prvom kolu dočekuje Budućnost. To je sastav koji ima iziuzetno visoke ambicije ove sezone. Predvode ga prinove Andreja Lekić, Allison Pineau, Valerija Maslova, pa sjajna brazilska vratarka Barbara Arenhart. A tu su i brojne crnogorske reprerezentativke poput Jovanke Radičević, Milene Raičević, Majde Mehmedović, Eme Rasmusović, itd,itd. Budućnost je dvaput bila europski prvak (2012.,2015.), tri puta pobjednik Kupa pobjednika kupova, jedanput EHF Kupa. Vodi ih jedan od najboljih svjetskih ženskih trenera Dragan Adžić. 

Na klupskim stranicama Budućnosti objavljeno je da će u Koprivnicu doći jedna sasvim drugačija Budućnost. Naime, klub je u pripremnom razdoblju imao dosta poteškoća s korona virusom, i odlučeno je da u Hrvatsku ne putuje čak 11 igračica – M. Raičević, J. Radičević, T. Brnović, E. Rasmusović, A. Popović, J. Ilić, M. Vujisić, K. Džaferović, I. Grbić, I. N. Kadović. Valerija Maslova je ozlijeđena. Ekipa će se popuniti juniorkama i predsjednicom Radmilom Petrović koja se reaktivirala, premda ne igra od 2016. godine.

Jasno je dakle da izgledi Podravka Vegete ozbiljno rastu i da bi prvi bodovi trebali ostati u Koprivnici. Podsjećamo usput da su s Podravkom u skupini još Gyor, Ramnicu Valcea, Brest Bretagne, Borussia Dortmund, CSKA, te Odense.

Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete:
“Novi format Lige prvakinja iznimno je zanimljiv. Tu nema slabih ekipa. Naša je ambicija proći u drugi krug, ako je to ikako moguće. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, kako se to obično kaže. Da je Budućnost kompletna bila bi apsolutni favorit. Ovako nam se otvara lijepa prilika. Ali ne zanosim se previše. Kada u sastavu imate Lekić, Pineau, dvije iskusne vratarke sigurno je da ne dolaze s bijelom zastavom. Nažalost, igra se bez gledatelja, što je nama veliki hendikep. Znate kakva je atmosfera u Koprivnici. EHF je ostavio svakoj zemlji da odlučuje o tome. Već u Gyoru u sljedećm kolu igramo pred publikom. Ali što je tu je, moramo se pomiriti s tim. Nedostatk publike ćemo pokušati kompenzirati dodatnom borbenošćui i agresivnosti. Otpale su  nam tri mlade igračice zbog ozljeda; Elena Popović, Ivona Mrđen i Lucija Jadrašić tako da ni mi nismo kompletni.“

Susret u Koprivnici igra su u nedjelju, 13. rujna u 16 sati uz izravni prijenos na kanalu Arenasport 4.

Prethodni članakSP 2021: Hrvatska prvi krug igra u Aleksandriji
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Prvi bodovi za Podravka Vegetu