SP 2021: Hrvatska prvi krug igra u Aleksandriji

394

Nepunih tjedan dana nakon ždrijeba Svjetskog rukometnog prvenstva, kojemu je Egipat domaćin od 13. – 31. siječnja 2021. godine, Svjetska rukometna federacija (IHF) objavila je kalendar natjecanja. Hrvatska će tako prvi krug, protiv Katra, Japana i Angole igrati u Aleksandriji. Uz našu skupinu dvorana Borg Al Arab će ugostiti i vrlo zanimljivu skupinu u kojoj se nalaze Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja. Prvenstvo će tradicionalno otvoriti domaćin 13. siječnja susretom s predstavnikom Južne i Centralne Amerike. To je za sada nepoznat protivnik jer se kvalifikacije tek trebaju održati.  

Hrvatska će natjecanje početi susretom s Japanom 15. siječnja. Točna satnica znat će se nakon razgovora s vlasnicima televizijskih prava. Isti dan igraju još Katar i Angola. Dva dana poslije Hrvatsku čeka susret s Angolom, a zatim 19. siječnja okršaj s Katarom, koji bi trebao odlučivati o pobjedniku skupine te koliko će tko bodova prenijeti u nastavak natjecanja. Podsjećamo, tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje. Dvorana Borg Al Arab može primiti 5000 gledatelja i nalazi se 20-tak kilometara od centra Aleksandrije, u blizini najvećeg egipatskog stadiona, drugog po veličini stadiona u Africi
(86 000 mjesta) koji nosi isto ime Borg Al Arab.

Nakon toga Hrvatska se seli u Kairo gdje će igrati u najvećoj dvorani svjetskog prvenstva Cairo Stadiumu koji može primiti čak 17 000 gledatelja. Tu će najprije, ukoliko bude prva u svojoj skupini igrati s trećeplasiranim iz skupine u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo. Taj je susret na rasporedu 21. siječnja. Nakon dana predaha slijedi susret s drugoplasiranim iz D skupine i na kraju 25. siječnja s najboljim, a to bi prema svemu poznatom trebali biti branitelji naslova svjetskog prvaka Danci.

Nokaut faza počinje 27. siječnja. U tom dijelu ždrijeba naći se dvije najbolje reprezentacije iz skupina A i B koje su se spojile nakon prve faze natjecanja. A tu je zbilja teško predvidjeti tko će proći među osam najboljih. Naime u tim skupinama su Njemačka, Mađarska, Španjolska, Brazil, Poljska i Tunis. Nije nevažno reći da će se u dvorani gdje Hrvatska nastupa u drugom krugu igrati kompletna završnica tako da novog preseljenja u nokaut dijelu neće biti.

 

SP PRVI KRUG, SKUPINA C: BORG AL ARAB SPORTS HALL, ALEKSANDRIJA

 

15.01.2021.              HRVATSKA – JAPAN

                                  KATAR – ANGOLA

 

17.01.2021.              HRVATSKA – ANGOLA

                                  KATAR – JAPAN

 

19.01.2021.             HRVATSKA – KATAR

                                JAPAN – ANGOLA

Prethodni članakEHF EURO 2020: Prvenstvo rukometašica dobilo zeleno svjetlo
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Cilj Podravke je proći u nokaut fazu