EHF Europska liga: Snovi Nexea još žive

142
© Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Rukometaši Nexea iz Našica poraženi su u 2. kolu kvalifikacija za EHF Europsku ligu od Bidasoa Iruna 30:27. Dobar je i to, i vrlo poticajan rezultat za sastav Hrvoja Horvata, premda su mogli i bolje proći. Uzvrat u Našicama u utorak 29. rujna jamči nam mnogo uzbuđenja i pravi spektakl.

Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno. Većim dijelom vodili su domaćini. U jednom trenutku imali su i plus tri (8:5), ali je onda uslijedila serija 4:0 Nexea i prednost je otišla na stanu hrvatskog sastava. Držala je ekipa iz Našica, nekadašnjeg europskog prvaka na minimalnoj udaljenosti sve do posljednje minute prvoga dijela kada su domaćini izjednačili i na predah otišli s 14:14. Nexe je u tih 30 minuta imalo 64 posto realizacije, domaćin deset posto manje.

Izvrsno je Nexe igrao u nastavku. Prednost od jednog ili dva pogotka držali su naši rukometaši sve do 53. minute. Nakon izjednačenja 24:24, završnica pripada domaćinu. S dvije mini serije po dva pogotka za redom uspijevaju stvoriti tri pogotka viška uoči uzvratnog susreta (30:27). To nije malo, ali ni prevelika razlika da Nexe ne iskoristilo prednost domaćeg terena. Tim prije jer su sada upoznali Bidasou, i snimili sve njezine mane i vrline.

Po šest pogodaka u domaćem sastavu dali su Rumunj Dan Racotea i Kauldi Odriozola. Kod Nexea prvo ime Živan Pešić sa sedam pogodaka. Odličan je bio i Janko Kević sa šest točnih udaraca uz samo jedan promašaj. Zanimljivo je spomenuti da je domaći sastav imao čak 11 napada više. Naši vratari imali su pak 11, a domaći sedam obrana.

Uzvratni susret igra se u utorak 29. rujna u 20:45 u Našicama.

Prethodni članakPaket 24 Premijer liga se vraća!
Sljedeći članak1. HRL žene: Dugo smo čekali, ali nova sezona napokon počinje