1. HRL žene: Dugo smo čekali, ali nova sezona napokon počinje

617
Lopta

Nakon šest mjeseci prisilnog prekida zbog pandemije korona virusa, lopta će se napokon večeras zakotrljati u nacionalnom prvenstvu rukometašica. Čast da otvore novu sezonu imaju aktualne prvakinje rukometašice Podravke s.d.o.o, pod novim imenom, koje su bile najbolje u sezoni 2018./19. Naime, kao što je poznato prošla sezona je prekinuta u travnju i poništena u cijelosti tako da prvakinje za nju nemamo.

Podravka je odlučila ranije odigrati prvo kolo 1. HRL za žene protiv Murvice iz Crikvenice jer je u subotu čeka 3. kolo Lige prvakinja protiv Borussie Dortmund. Za ekipu Zlatka Saračevića stoga će večerašnji susret biti malo jači trening, jer objektivno Murvica nema tu snagu da ozbiljnije ugrozi sastav iz Koprivnice. Inače, obje ekipe doživjele su promjene u sastavima u odnosu na prošlu sezonu.

Podravku su napustile: Tjaša Stanko (Metz), Jovana Risović (Krim Mercator), Ana Debelić (Astrahanočka), Andrea Ianasi (Magura), Aneta Benko (kraj karijere), Elena Georgijevska (Cisnadie), a došle su: Ana Buljan (Split 2010), Yuliya Dumanska (Ramnicu Valcea), Margarita Škarić (Split 2010), Bruna Zrnić (Lokomotiva), Monyki Novais Bancilon (Eurobud Jks Jaroslaw). Otišlo je dakle nekoliko vrlo iskusnih igračica, a došle su uglavnom mlade snage. Realno je očekivati, uz dužno poštovanje ostalih ekipa da će se borba za naslov opet voditi između Podravke i Lokomotive.

Murvica je također napravila određene izmjene u sastavu. Prestale su igrati Antonela Kalčić i Ana Paurević, a Ivona Škorić je otišla u Labin. Došle su: Martina Nekić (Senia, Senj), Martina Srtukar (Cerna), Silvija Masnić (Sinj), Rea Jelenović (Zamet). Na treneru Ramizu Đekiću je da sada uglazbi to u novi sastav i pokuša izbjeći borbu za ostanak.
Iz epidemioloških razloga susret u Koprivnici, koji počinje u 19:30 sati igra se bez gledatelja. Dopušten je tek pristup novinarima. Dugo smo čekali, vrijeme je da lopta krene s centra i u domaćim natjecanjima. Zato sretno svima!

1. HRL ZA ŽENE:
19:30 PODRAVKA s.d.d. – ŽRK MURVICA

Prethodni članakEHF Europska liga: Snovi Nexea još žive
Sljedeći članak1. HRL – ŽENE: Podravka s lakoćom do prvih bodova