1. HRL – ŽENE: Podravka s lakoćom do prvih bodova

646

Kao što se moglo i očekivati, Podravka nije imala nikakvih problema da osvoji prve bodove nove rukometne sezone. Slabašnu Murvicu pobijedile su s plus 23 razlike (36:13). Bila je to mala škola rukometa. Čak jedanaest igračica Podravke upisalo se na kraju među strijelce.

Zlatko Saračević je očekivano nakon iscrpljujućeg susreta Lige prvakinja protiv Gyora, dao predah nekim od udarnih snaga u svojoj ekipi poput Yulye Dumanske, Aneje Beganović, Dijane Mugoše, Azenaide Carlos. Priliku su tako dobile mlade snage Margarita Škarić, Bruna Zrnić, Lea Franušić, Ana Buljan. Podravka je otvorila utakmicu serijom od 8:0. Gošće su svoj prvi pogodak postigle tek u 14. minuti. Na poluvremenu je razlika bila plus 13 (17:4).

U nastavku je prednost Podravke rasla praktički iz napada u napad. Igračice iz Crikvenice nisu mogle parirati niti u jednom segmentu igre. Sredinom drugog dijela Podravka je imala 17 pogodaka viška. Konačnih 36:13 rezultat je čvrstog i ozbiljnog pristupa Podravke do posljednje minute susreta. Sa šest pogodaka najbolje u domaćim redovima Lea Franušić i Bruna Zrnić. Četiri je dala Ana Buljan. Kod gošći najefikasnija prinova iz Sinja Silvija Masnić, s četiri pogotka.

1. HRL – ŽENE: 1. kolo
PODRAVKA s.d.d. – MURVICA 36:13

Prethodni članak1. HRL žene: Dugo smo čekali, ali nova sezona napokon počinje
Sljedeći članakEHF LIGA PRVAKA: Drugi poraz PPD Zagreba