1. HRL – Žene: Dalmatinski derbi u središtu pozornosti

350

Zbor europskih nastupa, Podravka je tradicionalno pod tjednom unaprijed odigrala svoj susret protiv Sesveta i očekivano lako upisala nove bodove visokom pobjedom 37:19. Od ostalih susreta trećeg kola, najveću pozornost privlače ogledi Sinja i Dalmatinke odnosno Umaga i Osijeka. Krenimo redom.

S tri boda iz dva susreta do sada, Sinj je jedno od ugodnijih iznenađenja početka sezone. U svojoj dvorani tradicionalno su negostoljubive, tako da Dalmatinku čeka veliki i težak ispit. Sastav iz Ploča je bez boda, ali definitivno vrijedi više. Uostalom, Umag im se prošlog vikenda provukao kroz ušicu igle, pobjedonosnim pogotkom u posljednjoj minuti.

Na vrhu imamo i jedan sudar neporaženih. Bjelovar protiv splitske mladosti. Domaćin je dakako u prednosti. Split 2010 nema što izgubiti, i možda baš u tome leži njihova prilika. Domaćin mora do bodova da bi zadržao priključak s Podravkom.

Uz sastav iz Koprivnice, Bjelovar i Split, Umag je četvrti klub s dvije pobjede u dva nastupa. Osijek će biti još jedan test njihovih ambicija i vrijednosti. Gošće iz Slavonije dolaze ranjene, porazom od Bjelovara i traže iskupljenje. Zato bi taj susret trebao biti vrlo dobar i uzbudljiv.

Lokomotiva i Koka su izraziti favoriti u susretima s Dugim Selom ’55 i 1234 Viroviticom. Sve osim njihovih glatkih pobjeda bilo i veliko iznenađenje.

U Čakovcu bi također moglo biti zanimljivo. Zrinski i Murvica su sastavi koji su dali najmanje pogodaka u 120 minuta. Čakovčanke 44, Murvica samo 37. Ekipa iz Crikvenice je treba reći, imala za suparnika Podravku, a protiv njezine obrane i najbolji imaju problema.

Raspored trećeg kola:
Podravka s.d.d. – Sesvete 37:19

Subota, 17. listopada 2020.
16:00
Bjelovar – Split 2010 
17:30
Zrinski – Murvica
19:00 Sinj – Dalmatinka
19:30 1234 Virovitica – Koka

Nedjelja, 18. listopada 2020.
18:00 Dugo Selo ’55 – Lokomotiva
19:00 Umag – Osijek

Prethodni članakEHF Liga prvaka: Novi poraz PPD Zagreba
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Što mogu vodeći sastavi napraviti u gostima?