Paket24 Premijer liga: Gužva na vrhu tablice

871

Četvrto kolo Paket24 Premijer lige donijelo nam je dvije pobjede gostiju i tri slavlja domaćina. Poreč je relativno očekivano slavio u Bjelovaru, a Varaždin 1930 je kao najugodnije iznenađenje početka lige pobijedio u Rijeci.

Kolo su u petak otvorili Gorica i Spačva Vinkovci uz izravni prijenos na PlanetSportu. Domaćin je kvalitetnije ušao u susret. Nakon početnih 3:1, a 5:2, sredinom poluvremena već je bilo 9:5. Ipak Vinkovčani hvataju priključak. U 22. minuti imaju 9:9, a ubrzo i vodstvo 9:10, a za manje od pet minuta igre u nastavku već su na plus dva 12:14. Ali onda počinje novo dobro razdoblje u igri Gorice i rezultat se brzo okreće na njihovu stranu. Od 18:15 u 43., a na ulasku u posljednjih pet minuta imaju pet pogodaka viša 25:20, i mirnu završnicu. S pet pogodaka Dominik Gal bio je najefikasniji u redovima Gorice. Kod Vinkovčana Marko Buntić i Marko Vignjević po šest.

Sesvete su prema očekivanju lako pobijedile Dubrovnik. Gosti su se dobro držali negdje do sredine drugog dijela. Onda je presudio veći izbor igrača Silvija Ivandije. U 46. minuti Dubrovnik je bio samo na minus dva, da bi na kraju izgubio sa šest razlike. Sa šest pogodaka Krešimir Krešić bio je najbolji kod Sesvećana, a Mario Ratkajec je dao sedam za Dubrovnik.

U Bjelovaru je sve bilo riješeno već nakon devet minuta. Poreč je naime tada vodio 7:0. Bjelovar je svoj prvi pogodak postigao tek u desetoj minuti. Bez obzira što su do poluvremena došli na prihvatljivih 11:15,  u nastavku mogli sve preokrenuti na svoju stranu. Poreč je suviše iskusna ekipa da bi ispustila takvu prednost. A ona je rasla sve više i više, do konačnih plus deveta na kraju. S deset pogodaka domaće je predvodio Tibor Jurjević, a goste Matija Rađaković s pogotkom manje.

Umag i Dubrava odigrali su vrlo zanimljiv i neizvjestan susret. U prvom dijelu ni jedan sastav nije imao veću prednost od dva pogotka. Tek početkom drugog dijela Umag uspijeva pobjeći na plus četiri 18:14. ali Dubrava je uporna i serijom 3:0, u 41. minuti stiže do izjednačenja 20:20. Do kraja ih bilo još osam, da bi u gosti u posljednje dvije i pol minute ostali bez pogotka i tako širom otvorili vrata Umagu do novog slavlja. Na listi najboljih strijelaca Filip Glavaš je predvodio domaćina s devet pogodaka, kod Dubrave najefikasniji Ante Ivanković s osam pogodaka.

Zamet je izgubio i drugi susret na svom terenu ove sezone. Nakon Gorice bodove su sa Zameta odnijeli i Varaždinci. Ponovno su domaćini dosta nesigurno ušli u susret i ponudili gostima da se početnim vodstvom napuni samopouzdanjem. Varaždinci su to objeručke prihvatili, i ni jednog trenutka nisu ispustili konce igre, kao ni vodstvo iz svojih ruku. Konačnih 18:19 postignuto je u 58. minuti i 37 sekundi. Od tada do kraja više nitko nije uspio pogoditi suparnički mrežu i tako su  gosti s minimalnim slavljem došli do velikih bodova. Dvanaest obrana ugradio je u tu pobjedničku priču Sandro Meštrić. Najviše pogodaka dao je pak Tomislav Špruk (5). Kod domaćina najbolji Matrin Mozetić sa sedam pogodaka.

 

PAKET24 PREMIJER LIGA : 4.  KOLO.

GORICA – SPAČVA VINKOVCI 27:25

SESVETE – RKHM DUBROVNIK 36:30

BJELOVAR – POREČ  23:32

UMAG – DUBRAVA 31:29

ZAMET – VARAŽDIN 1930 18:19

Prethodni članak1. HRL – Žene: Uvjerljive pobjede Bjelovara i Koke, Zrinski i Murvica podijelili bodove
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Mala škola rukometa Odensea