Paket24 Premijer liga: Bez pobjednika u Bjelovaru, Sesvete zaustavile Spačvu

562

U dva preostala susreta 14. kola Paket24 Premijer lige, uzbudljivo i pomalo dramatično bilo je u Bjelovaru. Na kraju je završilo podjelom bodova 24:24. Sesvete nisu imalo nikakvih poteškoća protiv Spačve i sad su na diobi prvog mjesta s Porečom. 

Velika je šteta da u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru nije bilo gledatelja. Imali bi o čemu pričati danima. Bjelovar i Varaždin odigrali su još jedan jako uzbudljiv i zanimljiv susret. Na kraju su podijelili bodove i čini se da je to nekako i najpravedniji ishod. Varaždinci su dominirali većim dijelom prvog poluvremena. Plus tri bila je njihova najveća prednost. Ali je nisu uspjeli održati do kraja, jer se Bjelovar sjajno digao sredinom poluvremena i na kraju s minimalnim vodstvom 15:14 otišao na predah. Varaždin je stalno zaostajao u drugom dijelu. Ali se nije predavao. Dapače, od 52. minute kad je stigao do izjednačenja 22:22, do kraja bio je najprije u minusu od dva pogotka pa to stigao. Onda je imao dva pogotka prednosti pa to skoro prokockao. Na kraju je imao cijelu jednu minutu napad za pobjedu i nije uspio uopće uputiti udarac prema vratima domaćina. Tako da je 24:24 zapravo najrealniji rasplet bjelovarske priče.

Mnogi su s nestrpljenjem čekali da vide može li Spačva nakon pobjeda protiv Varaždina i Gorice u Vinkovcima, nastaviti niz i u Sesvetama. Ali i domaćin je imao svoju računicu, osobito nakon poraza Poreča u Umagu dan ranije. I potrudio se da sve dileme nestanu  nakon prvog dijela. Momčad Silvija Ivandije nije naime, gostima, ostavila ni tračak nade. Nakon prvih 30. minuta Sesvete je imalo šest pogodaka prednosti (14:8). Rezultatski  nešto malo ravnopravnije bilo je drugo poluvrijeme (13:11), ali velika prednost domaćina nije bila ugrožena niti jednog trenutka. Sesvete su tako novim bodovima stigle Poreč na vrhu, pa sada oba ta kluba imaju po 20 bodove. Bod iza je Varaždin, dva Gorica, a četiri Dubrava. Među tih pet klubova traže se četiri koji će u Ligu za prvaka.

Sljedeći vikend imamo sudare četiri vodeća sastava. Dubrava dočekuje Sesvete, a Poreč će ugostiti Goricu. Varaždin ima najlakši zadatak jer će put Dubrovnika.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 14. KOLO
BJELOVAR – VARAŽDIN 1930 24:24
SESVETE – SPAČVA VINKOVCI 27:19

Prethodni članak1. HRL – Žene: Podjela bodova u Splitu, Podravka lako do novog slavlja
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 14. kola