Kvalifikacije za OI: Završene pripreme, Hrvatska spremna za turnir u Montpellieru!

410

Kratke trodnevne pripreme hrvatske muške rukometne reprezentacije uoči olimpijskih kvalifikacija kojima je domaćin Montpellier su završene. Hrvatska je spremna za novi izazov jer odlazak u Tokio na Olimpijske igre, san su svakog sportaša. Novi izbornik Hrvoje Horvat i njegov stručni stožer uspjeli su u kratkom vremenu jedan dio igrača koji su imali brojne susrete posljednjih dana osvježiti, a druge koji su igrali manje, maksimalno pripremiti za ono što ih čeka u Francuskoj.

A raspored igranja u Montpellieru je paklen. U tri dana reprezentaciju čekaju tri izuzetno teška suparnika. Gotovo da je nemoguće reći koji će biti zahtjevniji. Onaj protiv najbolje svjetske reprezentacije svih vremena – domaćina Francuske, Portugala koji koracima od sedam milja grabi ka velikim ostvarenjima ili nakon svega, sudar s jednom od najboljih afričkih reprezentacija – Tunisom. Bodovi iz svakog susreta isto vrijede i opuštanja ne smije biti niti jednog trenutka. Vremena za oporavak između utakmica praktički nema, i zato će izbornik morati mudro rotirati igrače. Svjetska rukometna federacija dopustila je zbog korone (COVID-19) da svaka reprezentacija može imati na raspolaganju 20 igrača. Njih 16 ili manje moći će se prijavljivati za susrete. Ukupno je moguće napraviti pet promjena.

Kao što je poznato, Hrvoje Horvat je na ovim kratkim pripremama imao 21 igrača na raspolaganju. Budući da najveću gužvu ima na vanjskim pozicijama odlučio je zahvaliti se Mateju Hrstiću. Vrijedni član PPD Zagreba tako ostaje doma. Podsjećamo, on je i u Egipat na Svjetsko prvenstvo stigao naknadno, ali nije dočekao nastup. Mlad je i strpljiv, i vjerujemo da će njegovo vrijeme uskoro doći.

Olimpijske igre su najveće sportsko natjecanje. Želja za nastupom postoji kod svakog sportaša. Zato, nema sumnje da će naši rukometaši dati sve od sebe da Hrvatsku i šesti put odvedu na tu smotru.

Tonske izjave reprezentativaca Marina Šege i Luke Šebetića su dostupne ovdje.

Prethodni članakPripreme završene, Hrvatska spremna za Montpellier! I Kvalifikacije za OI
Sljedeći članakKvalifikacije za OI: Hrvatska doputovala u Montpellier