Kvalifikacije za OI: Hrvatska doputovala u Montpellier

385
Photocredit: Jozo Čabraja / kolektiff

Nakon dva i pol sata vrlo ugodnog leta Dash Q400 zrakoplovom Croatia airlinesa, hrvatska muška seniorska reprezentacija stigla je u Montpellier, na poprište olimpijskih kvalifikacija za Tokio 2021. godine. Uz ugodne razgovore i prisjećanja na neke prošle olimpijske kvalifikacije, let je brzo prošao.

Odmah nakon slijetanja, reprezentacija je produžila do Crowne Plaze Hotela u središtu ovog mediteranskog grada, gdje će biti smještena sljedeća četiri dana. U istom holetu s Hrvatskom su i Portugal i Tunis, a Francuska je izolirana u Marriott Hotelu na drugom kraju grada. Kao što je to već uobičajeno, bez obzira na dva negativna PCR testa s kojima je reprezentacija i skromni dio delegacije doputovao u Montpellier, koji su napravljeni u Hrvatskoj, slijedilo je novo PCR testiranje. Kao i nedavno na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, reprezentacija je u sustavu balona, odnosno zatvorena za javnost. Iz hotela nema izlaska vani, autobusom se ide direktno u dvoranu na trening, odnosno na utakmice i odmah nakon toga vraća u hotel. Drugim riječima, osim minimalnih medijskih aktivnosti, od kojih je većina online, u dvorani gdje se igraju olimpijske kvalifikacije nema dužih zadržavanja.

Podsjetimo, Hrvatska u tri dana nastupa u Montpellieru pokušava osigurati vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine. Suparnici su više nego zahtjevni i jaki. Već u petak u 21:00h, domaćin je Francuska. Dan poslije u 18:30h čeka nas Portugal, a u nedjelju, posljednjeg dana natjecanja slijedi okršaj s Tunisom. Izbornik Hrvoje Horvat i kapetan Domagoj Duvnjak ovako razmišljaju o kvalifikacijama i našim suparnicima.

Hrvoje Horvat,
izbornik muške seniorske reprezentacije:
“Hrvatska je spremna, obrana je u prošlosti bila naš zaštitni znak, bit će tako i sad i u budućnosti. Znamo da je jako važan taj defenzivni dio. Nastojat ćemo kontrolirati svaku utakmicu svih 60 minuta. Respektiramo maksimalno sve tri ekipe, ne bojimo se nikoga i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu. Imamo još dva treninga, zdravstveni karton je zasad zadovoljavajući, da ne ureknemo. Prije svega moramo uživati u ovome svemu, nema svatko ovakvu priliku da se bori za svoju zemlju i da izbori Olimpijske igre.“

Domagoj Duvnjak, kapetan muške seniorske reprezentacije:
“Osjećamo se puno bolje, zdravi smo i nadam se da ćemo to pokazati ovaj turnir, mislim da sve to trebamo pokazati na terenu. Izbornik nas poznaje, mi poznajemo njega, pripremali smo se, pogledali jako puno videa i trenirali. Izbornik nam je svima slao videe tako da smo praktički došli pripremljeni i na okupljanje. Radili smo našu obranu 5-1, 6-0, i napad, tranziciju koju smo rekli da trebamo popraviti. Jako je težak turnir, ali mi smo spremni, naš cilj je sigurno otići na Olimpijske igre. Nadam se da ćemo krenuti sutra dobro s Francuskom i ja se nadam u nedjelju, da ćemo svi slaviti.“

Prethodni članakKvalifikacije za OI: Završene pripreme, Hrvatska spremna za turnir u Montpellieru!
Sljedeći članakKup Hrvatske (M): Prijenos ždrijeba osmine finala uživo!