HEP Croatia Cup: “Kraljice šoka“ na putu za Poreč

2617

Odbrojavanje je završeno. Hrvatska ženska seniorska reprezentacija napokon je na okupu. Pred njom je vrlo jaki međunarodni turnir HEP Croatia Cup koji se održava od 14. – 16. travnja u Poreču. „Kraljicama šoka“ u goste dolaze svjetske prvakinje Nizozemke i bivše svjetske prvakinje Brazilke. Bit će to vjerojatno, najjači trunir na svijetu u ovom tjednu okupljanja nacionalnih reprezentacija.

Hrvatska nažalost, neće biti kompletna. Izbornik Nenad Šoštarić još je u karanteni, baš kao i dvije vrlo važne igračice: Larissa Kalaus i Paula Posavec, dok zbog ozljede stražnje lože, okupljanje propušta Korina Karlovčan. Zbog toga je naknadno pozvana Kristina Plahinek iz ŽRK Umaga. Reprezentaciju će voditi prva suradnica izbornika, Snježana Petika. Tako je bilo i na posljednjem okupljanju prije mjesec dana.

Nakon razgovora s RTL Televizijom koja će izravno prenositi oba susreta hrvatske ženske reprezentacije, definirana je i satnica natjecanja. Susreti protiv Nizozemske 14. ravnja i Brazila 16. travnja, igraju se u 20:00 sati. Utakmica Nizozemske i Brazila 15. travnja, igra se pak, na zahtjev brazilske televizije koja će ga izravno prenositi, u 18:00 sati. Za područje Hrvatske, taj susret će prenositi PlanetSport.

Ivana Kapitanović, reprezentativka Hrvatske:
“Predivno mi je ponovno biti tu. Period iza mene na momente mi je bio težak, na momente sam bila sretna. Sve novo mi je bio novi izazov, a oko malih sitnica sam bila sretna, prvo kad sam počela šetati pa trčati, a kad sam počela trenirati, onda sam bila najsretnija. Imala sam sve pod kontrolom, znam sve što se događalo, iako nisam bila prisutna. Mislim da će nam odlično doći HEP Croatia Cup jer igramo s jakim reprezentacijama, tako da ćemo sad vidjeti u kakvom smo stanju nakon Europskog prvenstva, ali i da vidimo u kakvom smo stanju za sljedeće kvalifikacije, koje trebamo odigrati za Europsko prvenstvo. Meni je uvijek lijepo doći u reprezentaciju, uvijek je tu atmosfera predivna.“

Dora Krsnik, reprezentativka Hrvatske:
“Jako sam sretna što smo se opet okupile i što ćemo igrati utakmice jer me uvijek veseli igrati s ovom ekipom. O Brazilu ne znamo puno jer nismo nikad igrale protiv njih. Znamo da puno cura igra u Europi i da igraju brz rukomet. S Nizozemskom smo igrale, ali ne znam u kojem će sastavu sad doći. Tako da mislim da će obje utakmice biti jake. Mi ćemo kao i uvijek dati sve od sebe, to je ono što možemo obećati.“

Popis igračica je sljedeći:
1. TEA PIJEVIĆ, ALBA FEHERVAR KC
2. LUCIJA BEŠEN, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
3. IVANA KAPITANOVIĆ, METZ HANDBALL
4. ANDREA ŠIMARA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
5. KRISTINA PLAHINEK – ŽRK UMG
6. TENA JAPUNDŽA, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
7. NIKOLINA ZADRAVEC, RK PODRAVKA VEGETA
8. NATAŠA MIOČINOVIĆ, ŽRK UMAG
9. KATARINA JEŽIĆ, HC SIÓFOK KC
10. ANA DEBELIĆ, ASTRAKHANOCHKA
11. ĆAMILA MIČIJEVIĆ, METZ HANDBALL
12. EMA GUSKIĆ, ŽRK BJELOVAR
13. MARIJETA VIDAK, HC FLEURY LOIRET HANDBALL
14. DORA KALAUS, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
15. DORA KRSNIK, PLAN DE CUQUES HB
16. VALENTINA BLAŽEVIĆ, CS MAGURA CISNADIE
17. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ, RK PODRAVKA VEGETA
18. STELA POSAVEC, RK LOKOMOTIVA ZAGREB
19. LEA FRANUŠIĆ, RK PODRAVKA VEGETA

STRUČNO VODSTVO:
1. SNJEŽANA PETIKA, trener
2. MATIJA BILUŠIĆ, trener vratarki
3. VESNA HODIĆ, fizioterapeut
4. GORAN KRUŠELJ, fizioterapeut
5. DOMAGOJ GAJSKI, liječnik
6. PERO KUTEROVAC, kondicijski trener
7. LJERKA VRESK, tehnički menadžer
8. IVICA UDOVIČIĆ, direktor nacionalnih selekcija

Turnir HEP Croatia Cup igrat će se prema sljedećem rasporedu:
14.04.2021. (srijeda)
20:00h HRVATSKA – NIZOZEMSKA (RTL Televizija)

15.04.2021. (četvrtak)
18:00 NIZOZEMSKA – BRAZIL (PlanetSport)

16.04.2021. (petak)
20:00h HRVATSKA – BRAZIL (RTL Televizija) 

Prethodni članakKadetkinje: Konačno na okupu
Sljedeći članakBrončane kraljice uoči HEP Croatia Cupa!