Kup Hrvatske (Ž): Tko će biti 29. pobjednik?

1068

Vikend koji je pred nama donosi nam završnicu hrvatskog Kupa za rukometašice , ili popularno nazvani Festival rukometa. Bit će to 29. izdanje tog natjecanja. Prošle godine, zbog korone, bili smo nažalost prisiljeni otkazati završnicu Kupa. Stoga se novom druženju u Poreču svi neobično radujemo.

Prisjetimo se malo povijesti i pogledajmo zanimljivosti uoči polufinalnih susreta Podravke Vegete i Zrinskog, odnosno Lokomotive Zagreb i Bjelovara.

Samo dva kluba u nas osvajala su hrvatski Kup. To su Podravka Vegeta koja je 23 puta bila pobjednik i Lokomotiva Zagreb kojoj je to uspjelo pet puta. Još devet klubova bilo je u finalu hrvatskog rukometnog Kupa. To su TVIN Virovitica 3 puta, Trešnjevka, Sesvete  i Zamet po dva puta te Đurđevac, Osijek, Trogir, Koka i Modea Tuing po jedanput. Zrinski i Bjelovar imaju priliku povećati taj broj ukoliko netko uspije iznenaditi Podravku ili Lokomotivu.

Podravka Vegeta je do polufinala pobijedila Osijek 33:25 (1/8 finala) te Zamet u četvrtfinalu 37:29. Oba susreta igrana su u gostima. Zrinski je pak, imao dosta sreće sa ždrijebom do polufinala jer je u prvom nastupu igrao protiv ŽARK Splita i pobijedio 34:24, a u četvrtzavršnici su im suparnik bile rukometašice 1234 Virovitice koju su također lako dobili 39:27.

Lokomotiva Zagreb se također prošetala do polufinala, premda su objektivno imali teške protivnike. U osmini finala dobile su Umag u gostima plus osam (25:33), a onda u četvrtfinalu Sesvete 23:34. Bjelovar je do svog prvog polufinala u povijesti pobijedio Petason Vranjic 27:33, i Koku kao domaćin 34:25.

Poreč je drugi put domaćin završnice hrvatskog rukometnog Kupa. Kao rekorderi, po pet puta domaćini su bili Zagreb i Umag.

KUP HRVATSKE (Ž): POLUFINALE
15.05.2021.        17:00h   PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI (PlanetSport)
15.05.2021.        19:30h   LOKOMOTIVA ZAGREB – BJELOVAR (PlanetSport)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Domaćini favoriti ili?
Sljedeći članakZavršnica ženskog Kupa Hrvatske počinje! I Festival rukometa 2021