Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Domaćini favoriti ili?

277
RK Zamet - HRK Gorica, Paket 24 premijer liga, 27.09.2020 - I Kolo

Treće kolo Lige za ostanak donosi nam jedan pravi derbi jer se sastaju prva i treća momčad, ali i dva susreta gdje su bodovi gostima životno važni. Naime, pogled na ljestvicu otkriva da su dva domaćina u  tim susretima u ulogama favorita, ali kako u sportu nema pobjednika unaprijed, s nestrpljenjem čekamo da vidimo kako će se oni rasplesti.

Zamet je na startu natjecanja dobio Spačvu Vinkovci, ali je onda u drugom kolu izgubio u Umagu. Pravo na novu pogrešku nema, ukoliko želi zadržati priključak s vrhom i boriti se za prvo mjesto. Gorica je po mnogima najbolji sastav Lige za ostanak  Prije zastoja natjecanja, ostvarila je dvije uvjerljive pobjede u Ligi za ostanak i relativno mirno putuje u Rijeku.

Bjelovar je tri boda u zaostatku za Goricom. Dubrovnik nije sastav od kojeg trebaju strahovati. Ali veliko je pitanje, ne samo za njih, nego i za sve ostale klubove koliki i kakav trag je na momčadi ostavila ova pauza od gotovo 40-tak dana. Inače, u prvom dijelu sezone Bjelovar je poražen u Dubrovniku, a drugi susret je dobio 10:0, jer Dubrovčani nisu doputovali u Bjelovar na utakmicu.

Spačva je odigrala samo jedan susret Lige za ostanak prije prekida natjecanja. I poražena je od Zameta. Umag je ispred njih na ljestvici s bodom viška. Sve se dakle, može promijeniti nakon ovoga kola. Mogu li Vinkovčani do prvih bodova u nastavku natjecanj , ili će Umag potvrditi da je kriza  iza njih? U Vinkovcima su slavili na početku sezone 25:30, a izgubili doma od Spačve 26:25.

LIGA ZA OSTANAK: 3. KOLO
15.05.2021.       18.00 BJELOVAR – DUBROVNIK RKHM (Livestream YouTube kanal HRS-a)
15.05.2021.       19.00 SPAČVA VINKOVCI – UMAG (Livestream YouTube kanal HRS-a)
15.05.2021.       20.00 ZAMET – GORICA (Livestream YouTube kanal HRS-a)

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Veliki ispiti za Poreč i Dubravu
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Tko će biti 29. pobjednik?