1. HRL – Žene: Crikvenica u središtu pozornosti

529

Pretposljednje kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene, igra se od petka do nedjelje. Sva tri vodeća sastava idu u goste. Najvažniji susret kola igra se u Crikvenici gdje se sastaju Murvica i Sesvete, dva kluba od kojih će jedan po svemu sudeći u drugu ligu. Ništa manje neće biti znimljivo u Varaždinu između Koke i Zrinskog.

Osijek i Podravka otvaraju 25. kolo u petak. Sastav iz Koprivnice želi Prvenstvo završiti s maksimalnim učinkom, što će znatno otežati zadaću domaćinu koji se još bori za četvrto mjesto. U prvom dijelu sezone, Podravka Vegeta je pobijedila sa sedam razlike, 34:27.

Vedran Ćurak, ŽRK Osijek:
“Ovo nam je zadnja utakmica na domaćem parketu u ovoj sezoni u kojoj želimo ostaviti dobar dojam. Znamo kvalitetu Podravke, ali im želimo pružiti pravi otpor. Sve igračice koje budu u sastavu, dobit će svoju minutažu.“

Lokomotiva će put Splita. Dan kasnije odigrati će i zaostali susret s Dalmatinkom, tako da će Nenad Šoštarić podijeliti minutažu svim svojim rukometašicama.

Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
„Nikad nije jednostavno igrati dvije utakmice u dva dana, pogotovo nama koji već tri tjedna igramo u ritmu srijeda-subota, bez pravog vremena za trening. No, mislim da smo dobro fizički spremni, u Virovitici smo dali puno više šanse igračicama koje inače manje igraju, pa se po tom pitanju ne bojim. Split je ekipa koja igra na refule, up and down. Imaju tri vanjska i dva srednja vanjska, dakle igraju nešto slično kao naša muška reprezentacija s Karačićem i Cindrićem ili Duvnjakom i Karačićem. Kretanjima stvaraju viškove i guraju loptu na krila i na pivote. Imaju izuzetno dobru mladu Birtić i još mlađu Marendić, na lijevom vanjskom je još jedna mlada, Macan, krila su im iskusna, Surjan i Ercegović, i malo je problematično jedino to da nemaju previše zamjena osim na vanjskim pozicijama. One igraju 6-0 obranu, dok nas drugi dan čeka Dalmatinka koja obično igra 3-2-1. Dalmatinka je mlada ekipa koja se vrlo često i na gostovanjima i na domaćem terenu pokazivala nezgodnom i pobjeđivala ekipe za koje to nitko nije očekivao, pa i tu moramo biti vrlo oprezni.“

Larissa Kalaus, igračica RK Lokomotiva Zagreb:
„Budući da smo dosta utakmica EHF Kupa igrale dan za danom, mislim da smo pripremljene na to. Dodatni izazov je, međutim, to putovanje do Splita, pa onda od Splita do Ploča, ali smo već navikle i na takve kombinacije. Split je svakako dobra ekipa, pogotovo njihova vanjska linija koja ima dobru suradnju s pivotom. Stojanov i Rubić su dosta iskusne na tim pozicijama, vrlo dobro odigravaju s pivotom i imaju tu nekakvu haklersku perspektivu, znaju dobro igrati u napadu ako im se dozvoli dobar protok lopte. Dalmatinka je, pak, mlada i ambiciozna ekipa koja na domaćem terenu može biti dosta neugodna. Moramo se od početka postaviti čvrsto u obrani i odigrati vrlo agresivno da se odmah vidi tko je tu favorit i natjerati ih da igraju našu igru. Bude li potrebno kombinirati s postavama, igračice iz naše druge postave su u Virovitici pokazale da žele igrati, da imaju u sebi i borbenosti i ambicije da mogu konkurirati nama iz prve postave.“

Susreti Koke i Zrinskog oduvijek imaju poseban naboj. Nema sumnje da će tako biti i ovaj put. Koka je silno motivairana nakon uspjeha u Dugom Selu i pobjedom bi došla na korak do četvrtog mjesta. Zrinski pak, traži priliku za uspon u zlatnu sredinu ljestvice. Profitirati bi trebao rukomet.

Murvicu i Sesvete dijeli jedan bod. Pobjednik bi mogao odnijeti sve, odnosno osigurati ostanak. Sesvete su u boljoj poziciji jer imaju posljednji susret doma, ali i onaj zaostali protiv Dugog Sela 55. Domaćinu igra smao jedna opcija. Dvije pobjede do kraja i posrtanje Sesveta u nekom od preostalih susreta. U prvom susretu nije bilo pobjednika 30.30. što donosi subota?

Sinj će teško nadmašiti Umag. Zapravo to im je idealna prilika da još provjere koliko su daleko od najboljih hrvatskih ekipa. Umag je u strašnom naletu. Imaju šest pobjeda za redom. Rekord im je sedam.

I Dalmatinku čeka težak posao. U subotu Dugo Selo 55, a u nedjelju Lokomotiva. Svaki bod biti će velik kao kuća.

Kao ni mnogi drugi klubovi, ni Bjelovar ne bi smio imati problema da osvoji nove bodove protiv mlade i nedovoljno iskusne ekipe 1234 Virovitice.

1. HRL ZA ŽENE: 25. KOLO
Petak, 28.05.2021.
17.00 OSIJEK – PODRAVKA VEGETA

Subota, 29.05.2021.
17.00 KOKA – ZRINSKI
18.00 SINJ – UMAG
19.30 SPLIT 2010 – LOKOMOTIVA ZAGREB
20.00 DALMATINKA – DUGO SELO 55
20.00 MURVICA – SESVETE

Nedjelja, 30.05.2021.
19.00 1234 VIROVITICA – BJELOVAR

Prethodni članak1. HRL – Žene: Sigurne pobjede Lokomotive, Umaga i Koke
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Derbi poslastica Nexe – PPD Zagreb