EHF Europska liga (M): Nexe i Sesvete u Poljsku, Poreč dočekuje Islanđane

207

U Beču su ždrijebom određeni parovi 1. pretkola EHF Europske lige za sezonu 2021./22. Hrvatska je u ždrijebu sudjelovala s tri svoja predstavnika. Uz RK Nexe koji je posljednjih godina ostvario vrlo zapažene rezultate u tom natjecanju, tu su još bili RK Poreč i MRK Sesvete. Ukupno 32 kluba našla su se u ždrijebu 1. pretkola.

Ždrijeb, nažalost nije bio previše naklonjen Sesvetama i Poreču. Nešto bolje prošli su rukometaši Nexea koji će za prolazak u drugo pretkolo morati pobijediti poljski sastav Grupa Azoty SPR Tarnow. Riječ je o klubu koji je bio 12. prošle sezone u poljskoj ligi, ali se zahvaljujući finalu Kupa, gdje su poraženi od Vive Lomzea Kielcea, našao u EHF Europskoj ligi. Dodatna prednost za našeg predstavnika je da se uzvratni susret igra u Našicama.

MRK Sesvete će igrati protiv službeno trećeg poljskog satava prošle sezone KS Azoty- Pulawya SA. Ispred njih su prošle sezone bili samo Wisla Plock i Vive Lomza Kielce. I Sesvete će prvi susret igrati u gostima.

Poreč će biti domaćin islandskom Valuru. To je klub iznimno bogate povijesti. Nakad su igrali i u Ligi prvaka. Posljednjih godina uglavnom nastupaju u slabijim europskim kupovima poput Challenge kupa koji sad nosi naziv EHF Europski kup. Putovanje na Island koliko god bilo lijepo, iznimno je skupo i logično je očekivati da se klubovi pokušaju dogovoriti da jedan od njih bude domaćin oba susreta.

Prvi susreti 1. pretkola EHF Europske lige igraju se 28./29. kolovoza, a uzvratni 04./05. rujna.

EHF EUROPSKA LIGA: 1. pretkolo
Nexe vs Grupa Azoty SPR Tarnow
Sesvete vs KS Azoty- Pulawya SA
Poreč vs Valur

Prethodni članakKadeti: Nastavak priprema za Europsko prvenstvo
Sljedeći članakEHF Europska liga (Ž): Moguć novi europski susret Lokomotive i Bjelovara