EHF Europska liga (Ž): Moguć novi europski susret Lokomotive i Bjelovara

336
EHF Ždrijeb

U Beču su ždrijebom određeni parovi 2. i 3. pretkola EHF Europske lige za sljedeću sezonu. Hrvatska je imala pravo na tri kluba. Nakon odustajanja ŽRK Umaga u ždrijebu se bili RK Lokomotiva i ŽRK Bjelovar.

Zbog slabijeg interesa klubova ove sezone u EHF Europskoj ligi, ne igra se 1. pretkolo. Natjecanje počinje od 2. pretkola koje je na rasporedu 16./17. listopada, odnsono 23./24. listopada kad se igraju uzvratni susreti. Od naših klubova ŽRK Bjelovar kreće od početka natjecanja.

Ždrijeb je Bjelovaru namijenio susret s poljskim sastavom Fun Floor Perla Lubin. Riječ je o klubu koji je osvojio treće mjesto u poljskoj Superligi prošle sezone iza MKS Zaglebie Lubina i KPR Kobierzyce. Prvi susret igra se u Bjelovaru, uzvrat je u Poljskoj.

Prođe li Bjelovar u 3. pretkolo EHF Europske lige, čeka ga susert s Lokomotivom. Zagrebačka ekipa je zahvaljujući dobrom rankingu bila u društvu 13 klubova koji će natjecanje početi od pretposljednje stepenice prije grupne faze natjecanja. Podsjećamo, Lokomotiva i Bjelovar su međusobno igrali u četvrtfinalu EHF Challenge kupa 2019./2020. Prvi susreti 3. pretkola na rasporedu su 13./14. studenog , uzvratni 20./21. studenog. Pobjednik 3. pretkola stječe pravo nastupa u skupinama EHF Europske lige koja se u cjelosti igra u 2022. godini.

EHF EUROPSKA LIGA: 2. pretkolo
ŽRK BJELOVAR – FUN FLOOR PERLA LUBIN

EHF EUROPSKA LIGA: 3. pretkolo
RK LOKOMOTIVA ZAGREB – POBJEDNIK ŽRK BJELOVAR/FUN FLOOR PERLA LUBIN

Prethodni članakEHF Europska liga (M): Nexe i Sesvete u Poljsku, Poreč dočekuje Islanđane
Sljedeći članakKadetkinje: Završne pripreme za Europsko prvenstvo u Crnoj Gori