1. HRL – Žene: Lakši trening za Podravku Vegetu na otvaranju nove sezone

332

Novu sezonu 1. hrvatske rukometne lige za žene, otvorile su Podravka Vegeta i Zrinski Čakovec. Dvojbi oko pobjednika nije bilo niti jednog trenutaka pa je sastav iz Koprivnice zabilježio visoku pobjedu od 34:17.

Gošće su povele 0:1. Sve ostalo vrijeme prednost je bila na strani domaćih rukometašica. Nakon što je Podravka Vegeta povela 3:1, Zrinski je imao samo jedno ozbiljno približavanje na 4:3, u 9. minuti. S tri pogotka zaredom, Podravka se vrlo brzo odvaja i do kraja prvog dijela, malo po malo diže svoju prednost. Prvi dio, Podravkašice završavaju nizom od 5:0, odnosno na predah odlaze s dvostrukom razlikom 18:9.

Nije sastav Nevena Hrupeca spustio ritam ni u drugom dijelu. Otvorili su ga serijom 6:2, pa su nakon samo deset minuta drugoga dijela imale domaće rukometašice plus trinaest (24:11). Naravno da je domaći trener dozirao napore svojih najboljih rukometašica u tim trenucima, jer Podravku u subotu čeka težak ispit u Ligi prvakinja protiv Ferencvaroša u Budimpešti. Gošće su samo dvaput u cijelom susretu uspjele povezati dva pogotka u nizu. Na kraju su doživjele poraz od 17 razlike.

Od deset rukometašica Podravke koje su se upisale među strijelce, najbolja je bila Dijana Mugoša sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja. Tri gostujuće vratarke imale su 12 obrana. Najbolji strijelac bila je Lea Vukojević s pet pogodaka.

  1. HRL ZA ŽENE: 1. KOLO
    PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI ČAKOVEC 34:17
Prethodni članak1. HRL – Žene: Nova sezona može početi!
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon susreta Podravke i Zrinskog