1. HRL – Žene: Nova sezona može početi!

625

Tjedan dana nakon sastanka klubova Paket24 Premijer lige i čelnih ljudi Hrvatskog rukometnog saveza, održan je razgovor i s klubovima 1. hrvatske rukometne lige za žene. U više od dva sata razmjene mišljenja, bilo je mnogo zanimljivih ideja,  prijedloga i načina kako svi zajedno možemo unaprijediti hrvatski ženski rukomet. Nakon svega, jednoglasan zaključak je da bez obzira što Podravka Vegeta i Zrinski već danas otvaraju novu sezonu, natjecanje može početi. 

U kratkom obraćanju Povjerenika i Voditelja natjecanja Ante Ančića i Bojana Filipovićam klubovi su upoznati sa svim važnim aspektima provedbe same lige. Od načina prijave utakmica, kontrole ulaska gledatelja koji se na opće oduševljenje svih vraćaju u dvorane  do zadaća službenih lica prije, za vrijeme i nakon utakmica.

Marketing HRS-a koji je predstavljao Marin Markota sa svoje strane pojasnio je što su sve klubovi dobili od HRS-a, koje su njihove obveze i prava te na koji način će cijeli sustav funkcionirati.

Posebno iscrpno objašnjenje i molba za suradnjom bila je ona medijskog tima HRS-a, jer prema riječima Voditelja ureda za odnose s javnosti Drage Ćosića, klubovi i HRS su na zajedničkom zadatku podizanja i promocije hrvatskog ženskog rukometa koji je u posljednjih 365 dana napravio korak od sedam milja. Web stranice i društvene mreže HRS-a u ovom trenutku su na gotovo dva milijuna posjeta mjesečno, čime se otvara ogroman  prostor za marketinški i medijski iskorak.

IT stručnjak Nikola Crnoja pojasnio je ukratko cijeli sustav funkcioniranja livescorea i statističkog praćenja lige koji je pobrao komplimente svih rukometnih zaljubljenika. Instruktorica HRS-a Lidija Bojić-Ćaćić izrazila je veliku zahvalnost svima koji su prijavili rekordan broj ekipa za natjecanja mladih, bez kojih naravno, nema rukometne budućnosti.

Najviše vremena očekivano izazvala je rasprava o Epidemiološkom protokolu i mogućem novom sustavu natjecanja koji zagovara jedan dio klubova. Stav je HRS-a, što se provođenja epidemioloških mjera tiče, da se apsolutno moraju poštivati svi naputci lokalnih stožera. Svaki klub mora imati svog COVID povjerenika koji je odgovoran za sve koji uđu u dvoranu, od službenih osoba, igrača do navijača.

Novi sustav natjecanja koji je nešto detaljnije obrazložio Damir Premužić također je izazvao dosta rasprave. O njemu će sljedećih mjeseci biti još jako puno govora, jer stav je dijela klubova da treba dobro procijeniti dobre i loše strane sadašnjeg, ali i sustava koji se nudi u budućnosti.

Na kraju je zaključeno kako bi razgovore poput ovoga trebalo organizirati češće , jer su vrlo plodonosni i korisni.

Prethodni članakNova sezona 2021./22. može početi! | 1. HRL – Žene
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Lakši trening za Podravku Vegetu na otvaranju nove sezone