1. HRL – Žene: Nastavak uspješnog niza Podravke Vegete

415

Nakon pobjede u Pločama protiv Dalmatinke, manje od 24 sata kasnije, Podravka Vegeta ostvarila je još jednu pobjedu na svojoj kratkoj turneji po Dalmaciji. Protiv Splita 2010 sastav iz Koprivnice upisao je, u zaostalom susretu 7. kola,  pobjedu od deset razlike 23:33, i tako se bodovno izjednačio na vrhu ljestvice s Lokomotivom uz jednu utakmicu više.

Za razliku od susreta u Pločama, Podravka Vegeta je u Splitu vrlo kvalitetno i čvrsto ušla u susret. Nakon prve četvrtine, odnosno 15. minuta, imale su gošće sedam pogodaka prednosti (3:10). Do kraja prvog dijela otišle su na 11 razlike. Pri tome su pogađale u serijama. Najprije tri pa zatim četiri u nizu, ponovno dvaput po tri i na kraju čak pet zaredom, što im je donijelo velikih 8:19 na predahu.

U nastavku je trener Goran Mrđen dao priliku i nešto mlađim snagama, odnosno onima koje su manje igrale pa je ta dionica bila nešto ravnopravnija. Na kraju je s pogotkom razlike pripala Splićankama (15:14). Ali, ukupna pobjeda Podravke Vegete nije, dakako, došla u pitanje ni jednog trenutka.

Ukupno 13 obrana imale su domaće vratarke: Julija Kapitanović 11, Lucija Rogulj 2. Najbolji strijelac u domaćim redovima Tamara Hudoletnjak sa sedam pogodaka. Kod Podravke 11 obrana Antonije Tucaković i sedam pogodaka Marie-Biance Bazaliu.

1. HRL ZA ŽENE: 7. KOLO
SPLIT 2010 – PODRAVKA VEGETA 23:33

Prethodni članak1. HRL – Žene: Uspješan početak Podravkine mini turneje u Dalmaciji
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Derbi kola u Gorici, Zamet testira Nexe