SEHA – Gazprom liga: Nexe pjevajući iz Skopja na otvaranju sezone

808

Susretom Vardara 1961 i Nexea otvorena je 11. sezone SEHA – Gazprom lige. Za hrvatskog predstavnika počela je sjajno, jer su pobijedili peterostrukog pobjednika tog natjecanja, i dvostrukog europskog prvaka. A to na njihovom terenu do sada su napravili rijetki.

Sjajnih 30. minuta odigrali su rukometaši Nexea u Skoplju. I šteta je što na predah nisu odnijeli veću prednost od plus dva jer su u posljednjih 60 – tak sekundi propustili realizirati sedmerac i još jedan napad.

Ali, krenimo redom. Već u otvaranju utakmice vidjela se odlična energija naše momčadi. Obrana je bila izuzetno brza na nogama, agresivna, koncentrirana. Vardar im je tu dosta pomogao jer je protok njihove lopte bio prilično spor. Nexe je vodio od početka do kraja prvog dijela. Od početnih 1:3, preko 3:6, 6:9, do najveće prednosti u 24. minuti koja je iznosila četiri pogotka (7:11). Pri tome treba istaknuti odličnog Halila Jaganjca koji je s četiri dalekometna projektila tjerao u očaj vratare Vardara. Ali, onda domaći sastav uspijeva povezati tri pogotka zaredom i dolazi na minus jedan. Ipak, Našičani su izdržali taj njihov nalet i na kraju na predah odnijeli dva razlike (11:13).

Vardar bolje otvara nastavak susreta. Serijom od četiri pogotka preuzima vodstvo. Dvadesetak minuta nakon toga igralo se pogodak za pogodak. Na vratima Nexea odlično se snašao Dominik Kuzmanović i u 30. minuta upisao 7 obrana, ali je postigao i jedan pogodak. U dramatičnom raspletu 40-tak sekundi prije kraja svoj jedini pogodak postigao je Predrag Vejin, ali pogodak vrijedan pobjede 24:25.

Po pet pogodaka kod domaćina dali su Timur Dibirov i Yoel Cuni Morales. Najbolji kod Nexea Fahrudin Melić sa šest pogodaka. Pet je dao Halil Jaganjac.

SEHA – Gazprom liga: SKUPINA B, 1. KOLO
VARDAR 1961 – NEXE 24:25

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: PPD Zagreb rutinski do prve pobjede u nastavku sezone
Sljedeći članakEHF Europska liga (Ž): I četvrti poraz Lokomotive Zagreb