EHF Europska liga: Težak poraz Nexea u Švedskoj

174

Rukometaši Nexea poraženi su u 8. kolu EHF Europske lige, skupine C od švedskog Savehofa 33:23, i tako su ostali na 3. mjestu ljestvice. Poraz je time bolniji jer su Šveđani susret dobili s većom razlikom (8) nego što su izgubili u Našicama pa u slučaju izjednačenosti u bodovima na kraju natjecanja, bit će ispred Nexea.  

Nexe je u Švedsku doputovalo bez Maria Tomića i Marina Jelinića. A kako već od ranije zbog ozljeda i oporavka u ekipi nisu Moreno Car, Janko Kević i Fran Mileta, jasno je koliko je bio oslabljen sastav iz Našica.

Domaćin je vrlo odlučno ušao u susret. Njihova obrana bila je izuzetno pokretljiva, čvrsta, agresivna. Nexe je izgledao nekako umorno, bez želje za „ratničkom igrom“ kakvu su nametnuli domaćini i osim u početku, praktički nije znao kako se postaviti.

Savehof je vrlo rano stvorio tri pogotka prednosti i ljubomorno ih čuvao veći dio prvog poluvremena. Uz sjajnog mladog Aliasa Ellefsena (Far. Otoci) i super raspoloženog Danca na vratima Bertrama Oblinga  s lakoćom je dobio prvo poluvrijeme 16:12. Nexe je doduše, u 20. minuti bilo na minus jedan 11:10, ali je onda stigla serija od četiri pogotka zaredom i prvi dio bio je riješen.

U nastavku su domaćini bili još bolji pa su tu dionicu dobili 17:11. Sve ono ddobro što su radili igrači Savehofa, kolektivna priprema napada, brza lopta, priprema akcije za jednog unaprijed određenog igrača, Nexe je radilo obrnuto. Bilo je tu bezbroj pojedinačnih pokušaja, forsiranja igre jedan na jedan, guranja lopte na crtu, a to jednostavno nije prolazilo. I prednost domaćina rasla je iz napada u napad.

Već sredinom drugog poluvremena domaćin je imao deset razlike, a to je značilo da je za dva pogotka nadmašio poraz iz Našica. I bez obzira na mladost, vrlo iskusno su priveli susret kraju te ostvarili pobjedu koja ih sasvim približava poziciji broj 2 u skupini C EHF Europske lige.

Po sedam pogodaka u domaćem sastavu dali su Elias Ellefsen i Sebastian Karlsson. Čak 16 obrana imao je Bertram Obling. Kod Nexea po pet pogodaka Halila Jaganjca i Aleksandra Bakića.

Nexe u sljedećem kolu gostuje u Španjolskoj kod La Rioje, a Savehof će na noge vodećem Magdeburgu.

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPNA C, 8. KOLO
SAVEHOF – NEXE 33:23
AIX – MAGBDEBURG 28:39

20:45h  GORENJE VELENJE – LA RIOJA

 

 

Prethodni članakKadeti: Dva nastupa, dvije pobjede
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Lokomotiva u Pločama, Podravka u Zagrebu