1. HRL – Žene: Uvjerljive pobjede Podravke i Lokomotive

213
Izvor fotografije: Ivan Brkić

Dva vodeća sastava 1. hrvatske rukometne liga za žene Lokomotiva Zagreb i Podravka Vegeta bez većih poteškoća upisala su nove uvjerljive pobjede u zaostalim susretima 14. i 15. kola. Zagrebački sastav slavio je u Pločama protiv Dalmatinke 13:30, a Podravka je s istom razlikom pobijedila Trešnjevku 21:38.

Trešnjevka je imala samo jedno vodstvo i to ono početno od 1:0. Sve ostalo u tom susretu bilo je u znaku Podravka Vegete. Nakon prvog primljenog pogotka Podravka je odgovorila serijom 0:7, već u sedmoj minuti imala prednost od šest pogodaka. Ta je razlika stalno rasla. U 21. minuti tako je prvi put bila plus deset 7:17, da bi se na predah otišlo s 13:21. Trener Podravke očekivano je puno rotirao svoj sastav pa su solidne minute dobile i one najmlađe Tena Megerle, Dunja Međurečan i Lana Srugar. Vrijedi također podsjetiti da se u ekipi nakon dugo vremena našla i Korina Karlovčan. Prednost Podravke stalno se povećavala do konačnih plus 17. U završnih pet minuta gošće su imale niz od pet pogodaka za redom. Iz domaćeg sastava vrijedi izdvojiti učinak Leonarde Kapetanović koja je postigla šest pogodaka, odnosno Anju Vidu Lukšić koja je dala pet. Kod Podravke 7 pogodaka Dijane Mugoše, 6 Lea Franušić.

Lokomotiva je maksimalno ozbiljno shvatila Dalmatinku. Kako i ne bi kad je riječ o četvrtom sastavu lige. U početnih desetak minuta bila je to igra pogodak za pogodak. Onda Lokomotiva uspijeva napraviti seriju od četiri pogotka zaredom i s 5:5, pobjeći na 5:9. Dalmatinka to više nije mogla uhvatiti pa je do poluvremena zaostala još jedan pogodak više, 8:14. Lokosice i nastavak otvaraju mini serijom od tri pogotka i tako si omogućavaju znatno mirniju igru. U 37. minuti njihova prednost penje s na deset razlike 9:19. Bilo je jasno da su novi bodovi tu, ali je ostalo pitanje kakva će biti konačna razlika i koliko Dalmatinka može pokazati kada treba juriti zaostatak. Pod silnim naletom Lokomotive domaće su ostale potpuno sputane u drugom i dale su samo pet pogodaka. Lokomotiva je pak, bila još malo uspješnija nego u prvoj dionici i postigla je 16. tako se konačna razlika zaustavila na broju 17. Lana Jarak s tri pogotka bila je najefikasnija u redovima Dalmatinke. Kod Lokomotive najbolja Andrea Šimara s devet pogodaka.

  1. HRL ZA ŽENE: 14. KOLO
    DALMATINKA – LOKOMOTIVA ZAGREB 13:30

    1. HRL ZA ŽENE: 15. KOLO
    TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA 21:38

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Lokomotiva u Pločama, Podravka u Zagrebu
Sljedeći članakKadeti: Još dvije pobjede na Mediteranskom prvenstvu