Kadeti: Nova pobjeda, protiv Egipta za veliko finale

1207
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska muška kadetska reprezentacija nastavlja sa sjajnim nastupima na Mediteranskom prvenstvu. U posljednjem susretu u skupini Hrvatska je pobijedila domaćina Tursku 38:21 i kao drugoplasirana izborila nastup u polufinalu. Tu je u poslije podnevnim sati čeka Egipat. 

Turska je samo u prvih 15. minuta mogla pratiti ritam mladih hrvatskih rukometaša. Tih 15. minuta završeno je vodstvom Hrvatske 10:8. U drugoj trećini, razlika je bila znatno veća jer je rezultat bio 13:6. I konačno u završnoj trećini, Hrvatska je dobila s osam pogodaka prednosti 15:8 i samo potvrdila da je uz Španjolsku najbolja ekipa Mediteranskog prvenstva

Po osam pogodaka Turskoj su dali Mihovil Kožić i Aleksandar Čaprić. Pet puta su strijelci bili Marko Tkalec i Karlo Jurić. Izbornik Matej Mišković odmarao je udarne snage za veliko polufinale.

Hrvatska je tako nakon osam susreta osvojila 33 poena i zauzela drugo mjesto. Prva je bila Španjolska s 37 poena. Treće mjesto pripalo je Egiptu, a četvrta je Crna Gora. Tako će se u polufinalu sastati Španjolska i Crna Gora u 16.30 sati, odnosno Hrvatska i Egipat u 17.45  po hrvatskom vremenu. Pobjednici se naravno sutra bore za zlato, a poraženi za broncu.

Prethodni članakKadeti: Hrvatska osigurala borbu za medalju
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Tri dana velikih uzbuđenja