Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Izjave nakon 5. kola

415

U petom kolu Paket24 Premijer lige domaćini su slavili u samo dva od pet susreta. Zamet je odnio bodove iz Ruda, Moslavina iz Karlovca, a Bjelovar je bio uspješniji od Spačve u Vinkovcima gdje je prvi put poveo pet sekundi prije kraja i odnio oba boda. Riječki sastav tako je nakon 5. kola usamljen na vrhu s 2 boda više od   Bjelovara i Trogira. Na dnu je i dalje Dubrovnik, a najbliži mu je nakon novog poraza sastav iz Slavonije.  

Evo nekih razmišljanja trenera i igrača nakon 5. kola:

DUBRAVA – TROGIR 33:28
Krešo Ivanković, trener RK Dubrave:
“Za nas izrazito bitna utakmica. Ostali rezultati su nam išli na ruku i ja bih čestitao dečkima koji su odigrali fantastičnu utakmicu u obrani i prvenstveno u napadu. Cijeli tjedan smo se posvetili napadu jer smo tu imali najviše problema s tehničkim greškama. Danas smo zabili 33 gola i to je pokazatelj kako je napad izgledao. Rekao sam dečkima prije utakmice ako nas neće tri dana boljeti cijelo tijelo to znači da nismo dali sve od sebe. Dečki su polomljeni i to je znak da smo bili pravi. Idemo se odmoriti i krenuti u Dubrovnik po pobjedu“.

Karlo Jurić, igrač RK Dubrave:
”Napokon prva pobjeda koju smo zaslužili. Cijeli tjedan smo se pripremali i radili za ovu pobjedu. Pokazali smo sebi da možemo i trebamo samo nastaviti ovako.“

Boris Popović, trener MRK Trogira:
”Čestitam Dubravi na odličnoj utakmici. Zaslužili su pobjedu. Bili su puno koncentriraniji danas od nas što se posebno odnosi na šest metara. Koštali su nas promašeni ziceri pogotovo u drugom poluvremenu, ali da smo i zabili Dubrava je više zaslužila ovu pobjedu”.

Marin Babić, igrač MRK Trogira:
”Njihov brzi ritam i uz naše greške u napadu dovelo je do njihovih lakih golova. Kasnije se nismo mogli vratiti. Loša obrana i puno promašenih zicera što je presudilo utakmicu. Golman Dubrave je bio odličan.”

SPAČVA VINKOVCI – BJELOVAR 29:30
Josip Mečić, trener RK Spačve Vinkovci:
„Evo to je sport. Nije opravdanje. Mi smo imali cijelu utakmicu prednost, tih 4-5 golova. Jednostavno to je ono što cijelo vrijeme pričamo, nismo još sazreli da može privesti utakmicu kraju i dovesti je u povoljan rezultat za nas. Imamo pojedine igrače, kao krava koja da 50 litara, onda sruši repom i prospe pola. Tako je i ovdje na našoj utakmici. Dva-tri igrača koji su stvarno mogli biti pobjednici, na kraju su svojim nekim greškama, nezrelošću doveli nas u situaciju da smo izgubili danas. Ne bod, nego dva. I bit će teško do kraj. Ono što sam rekao u borbi za ostanak. Samo nas čudo može spasiti. Kvalifikacije su neizbježne. Daj Bože da dohvatimo kvalifikacije“.

Karlo Vašarević, igrač RK Spačve Vinkovci:
Što reći o utakmici. Protivnici su poveli prvi put pet sekundi prije kraja i uzeli nam oba boda. Teško je, ali sami smo si krivi. Imali smo cijelu utakmicu pod kontrolom. Sve smo radili kako smo se dogovorili, do tih zadnjih 10 minuta kad su počele greške, promašaji i jednostavno cijela ekipa je pala. Protivnik je to znao iskoristiti i na kraju pobijedio“.

Josip Pećina, trener RK Bjelovara:
„Čestitao bih prvenstveno svojim dečkima, jer smo opet, kako nas cijelu sezonu, prate rekao bih nekakvi pehovi, nisu to neke teže ozljede, ali evo bolest. Došli smo na utakmicu, koju je na kraju igralo 6 momaka. Ja sam im rekao na zadnjem time -outu, što god da se dogodi izgubili, pobijedili, za mene ste pobijedili. Znači, tko god se bavio sportom zna kako je teška situacija. Jedan jedini pivot nam je bio na pomoći, i još i on zaradi crveni karton. Nešto smo izvodili, nismo se predavali. Čestitao bih ekipi Spačve. Odlična tekma s njihove strane. Imam dojam ovako sa strane, da je neki imperativ, neki pritisak pobjede, ipak na njima ostavio trag, malo se ruka skratila, i nisu uspjeli kapitalizirati to vodstvo od 4 razlike.“

Filip Marić, igrač RK Bjelovara:
„Bitna pobjeda u borbi za ostanak. Ovo nam stvara neku bodovnu razliku naspram ekipa pri dnu tablice. Malo komotniju igru možemo sada pružati do kraja“.

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave nakon 5. kola
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 19. kola