1. HRL U16 (Ž): Završnicom U16 za djevojke započinje natjecanje za najbolje ekipe u Hrvatskoj

808

Nakon velikog broja treninga i utakmica u ligama mlađih dobnih uzrasta, uz ogroman trud i želju klubova da se utakmice odigraju prema rasporedu bez većih odstupanja, stigli smo do vrhunca sezone, odnosno Završnica koje uvijek ponude mnoštvo neizvjesnosti te atraktivnih golova, poteza i obrana u režiji mladih hrvatskih rukometašica i rukometaša. I ove godine, centralna pozornica Završnica hrvatskih rukometnih liga bit će u Poreču.

Prve na redu su djevojke, a vrijeme radnje je od 08. – 11.04.2022. godine kad će se održati Završnica 1. HRL U16 za djevojke rođene 2005. godine i mlađe. Nakon iznimno zahtjevne natjecateljske sezone u kojoj se većina klubova susrela s velikim brojem odgođenih utakmica zbog igračica koje su bile zaražene Covid-19, uz izniman trud i angažman svih klubova, sve utakmice su odigrane u zadanom roku.

Na Završnicu U16 kvalificiralo se 12 najboljih ekipa sukladno ostvarenim rezultatima u regionalnim ligama. Tako su se iz svake regionalne lige kvalificirale četiri najbolje ekipe. Iz regije 1 kvalificirale su se ekipe: SPLIT 2010, DUGOPOLJE, TROGIR 58 i PETASON VRANJIC, iz regije 2 ekipe: OSIJEK, PODRAVKA, MULTINORM CERNA i BROD te iz regije 3 ekipe: ZAMET, LOKOMOTIVA, ZELINA i IVANIĆ.

Hrvatski rukometni savez ovim putem čestita svim klubovima na ostvarenim rezultatima u regijama te puno sreće i uspjeha svim sudionicama na Završnici U16! Sve utakmice igrat će se u SD Žatika u Poreču, istovremeno na dva rukometna igrališta. HRS će osigurati livestream svih utakmica na YouTube kanalu HRS-a.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Velika pobjeda Splita u Umagu
Sljedeći članakSeniori: Poznati protivnici Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.