Kup Hrvatske (Ž): Kome će pripasti jubilarno 30. izdanje

530

Četvrti put u povijesti Poreč je domaćin Festivala rukometa. A središnji dio Festivala su polufinalni i finalni susreti Kupa za rukometašice i rukometaše. Dame otvaraju ples svojim susretima poluzavršnice u četvrtak 12. svibnja. Kao što je poznato od ranije, u prvom polufinalu od 17:00 sati sastaju se ŽRK Bjelovar i ŽRK Zrinski, a nakon njih u 19.00h u drugom polufinalu igraju RK Podravka Vegeta i RK Lokomotiva Zagreb.

Za Bjelovar i Zrinski to je drugi uzastopni nastup na završnici Kupa. Prije godinu dana sastav iz grada rukometa, kako od milja volimo zvati Bjelovar, poražen je u polufinalu od Lokomotive Zagreb 31:24, a Podravka Vegeta pobijedila je Zrinski 35:23. Ždrijeb polufinala ove godine išao im je na ruku pa će jedna od te dvije ekipe doći do finala, a to znači najvećeg uspjeha kluba u povijesti.

Bjelovarke su na putu do poluzavršnice ove sezone pobijedile Opatija – Liburniju 42:22, odnosno u četvrtfinalu Zamet 27:21. Zrinski je pak u osmini finala slavio protiv Koke 25:23, a zatim je iz Kupa izbacio i Osijek 30:28.

Ove sezone u ligaškom natjecanju obje pobjede u međusobnim susretima pripale su sastavu iz Bjelovara. U 11. kolu Bjelovar je kao domaćin ostvario pobjedu od 26:23, a prije pet dana u Čakovcu 29:22. Ako je dakle suditi prema tim rezultatima, Bjelovarke u polufinale ulaze kao favorit.

Drugi polufinalni par čine Podravaka Vegeta i Lokomotiva Zagreb. To su jedina dva kluba koji su do sada osvajala hrvatski rukometni Kup. Sastav iz Koprivnice to je uradio 23, a Lokomotiva 6 puta. Tko će se moći pohvaliti jubilarnim 30. kupom, jer uz dužno poštovanje Bjelovaru i Zrinskom, tko god od njih dođe do finala teško je očekivati da bude bolji od Podravke ili Lokomotive. Podsjećamo, prije godinu dana finale je pripalo Lokosicama s 27:23.

Na putu do polufinala Podravka Vegeta pobijedila pobijedila je ŽARK Split 42:23, odnosno 1234 Viroviticu 43:23. Lokomotiva je pak najprije bila bolja od Sinja 37:22, a zatim je u četvrtfinalu svladala Sesvete 28:19.

Inače, ove sezone u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi Lokomotiva je bila bolja u Koprivnici i to vrlo uvjerljivo 17:25, a Podravka je uzvratila u Zagrebu prije točno dva mjeseca s minimalnih 20:19. Drugim riječima, to znači da zagrebačka ekipa ima prednost u međusobnim susretima i na dva koraka (ostala su dva kola do kraja sezone) je udaljena od naslova prvaka.

KUP HRVATSKE (Ž): POLUFINALE

17:00h ŽRK BJELOVAR – ŽRK ZRINSKI ČAKOVEC

19:00h RK PODRAVKA VEGETA – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

Prethodni članakSredišnji događaj pozornice u Poreču = Final 4 Kupa Hrvatske (M & Ž) | Festival rukometa 2022
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Kup u brojkama