Završnica 1. HRL U13 (M): Među osam najboljih i Osijek, Koprivnica, Dugopolje i Zadar 2013

1485

Dok je dan za mnoge tek počinjao, naši mladi rukometaši već su odigrali susrete osmine finala na Završnici 1. HRL U13 (M) u Poreču. Među osam najboljih na ovom natjecanju prošli su Osijek, Koprivnica, Dugopolje i Zadar 2013.

Dvadesetak minuta trajala je neizvjesnost u susretu Osijeka i Kozale. Onda su Osječani napravili niz od četiri pogotka zaredom i pobjegli na pet razlike (11:6) i time praktički riješili pitanje pobjednika. Završilo je 14:11.

Sasvim drugačiji tijek susreta bio je onaj između Viro-Virovitice i Koprivnice. Tu je koprivnički sastav krenuo silovito i poveo 5:1, u 9. minuti. Ali Virovitičani su do predaha uspjeli doći na minus dva (9:7). Velika borba nastavila se i u drugom dijelu. Viro je dvaput bio na samo pogodak zaostatka, ali je Koprivnica uspjela izdržati sve njihove nalete i na kraju slaviti 17:14. Čak 10 pogodaka za Viro – Viroviticu dao je Karlo Prtenjača.

Najmanje neizvjesnosti bilo je u susretu Dugopolja i Ivančice Ivanec. Tu je mnogo toga odlučeno već na samom početku. Sastav iz Dugopolja je naime, fantastično otvorio susret i poveo 7:2, za nepunih 12. minuta igre. Ivančica Ivanec se bez obzira na sjajnu podršku s tribina, nikako nije mogla oporaviti od toga šoka pa su na kraju morali priznati poraz. Čista i zaslužena pobjeda Dugopolja 16:7.

U susretu Zadra 2013 i Gospića također je bilo sve brzo riješeno. Nakon početnog ispitivanja snaga i izjednačenosti (3:3), Zadrani najprije postižu četiri, a zatim u drugom nizu šest pogodaka za redom i odlaze na nedostižnih 12:5. Sve ostalo bilo je samo pitanje rutine kako privesti susret kraju. Konačni rezultat  je 16:11.

Parovi četvrtfinala su:
DINAMO ZAGREB – KOPRIVNICA
DUBRAVA ZAGREB – DUGOPOLJE
IVAN-MIKANOVCI – OSIJEK
SESVETE – ZADAR 2013
Prethodni članakZavršnica 1. HRL U13 (M): Poznati sudionici četvrt i osmine finala
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U13 (M): U polufinalu tri zagrebačka kluba, Ivan – Mikanovci brane čast ostatka Hrvatske