Završnica 1. HRL U13 (M): Dinamo i Dubrava u velikom finalu

940

Posljednji dan Završnice 1. HRL U13 (M) počeo je jako rano, jer je trebalo odigrati još jako puno susreta. Posebnu pozornost privukli su oni najvažniji susreti koji donose borbe za medalju. Tako su do finala stigli zagrebački sastavi Dinamo i Dubrava, a o bronci će odlučivati Ivan-Mikanovci i Sesvete.

Polufinalni dan tako su otvorili Dinamo Zagreb i Ivan-Mikanovci. Bio je to susret dva neporažena sastava. I kao što to obično biva, važnost susreta odnijela je ljepotu pa smo vidjeli samo 16 golova. Igralo se dosta čvrsto, povremeno s presingom po cijelom terenu. Dinamo je sjajno otvorio utakmicu i poveo  4:1. Ali, mladi Slavonci se nisu predali i do predaha su uhvatili priključak te došli na minus dva (5:3). Slično, igralo se i u drugom dijelu. Na obje strane vratari su bili odlični. Svaki pogodak je stoga bio zlata vrijedan. Ivan- Mikanovci su u jednom trenutku došli na pogodak zaostatka (7:6) i tu stali. Dinamo je uspio postići dva pogotka zaredom, pobjeći na 9:6 i na kraju bez većeg stresa privesti susret kraju. S tri pogotka kod Dinama najbolji je bio Toma Gadža. Na drugoj strani sjajan je bio Ivano Orlović s 5 pogodaka.

Još uzbudljiviji bio je susret Dubrave Zagreb i Sesveta. Kako je riječ o susjedima koji se uz sve to odlično poznaju, bilo je vatreno i na terenu i na tribinama. Dubrava je dominirala od samog početka susreta. Za nepunih deset minuta, stvorili su pet razlike (7:2) i u velike poteškoće gurnuli Sesvete. Do predaha se ta razlika popela na plus sedam (14:7), a to je praktički značilo da je susret odlučen. Naravno da mladi rukometaši Sesveta nisu odustali od ideje da to stignu. Riskirali su maksimalno, ali svaku njihovu pogrešku Dubrava je kažnjavala i pretvarala u još veću svoju prednost. Tako je u jednom trenutku bilo i deset pogodaka viška na strani Dubrave. Završilo je 24:17, a to najbolje svjedoči kakve su se obrane igrale. Fantastičan je kod pobjedničkog sastava bio Lucas Pitt koji je postigao 11 pogodaka. Fran Renić sa 6 pogodaka bio u sesvetskom sastavu.

ZAVRŠNICA 1. HRL U13 (M): POLUFINALE
DINAMO ZAGREB – IVAN -MIKANOVCI 9:7
DUBRAVA ZAGREB – SESVETE 24:17

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U13 (M): U polufinalu tri zagrebačka kluba, Ivan – Mikanovci brane čast ostatka Hrvatske
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U13 (M): Dubrava Zagreb prvak Hrvatske