EYOF: Pobjeda protiv Španjolske i nada da se može do polufinala

381

Mlađa kadetska muška reperezentacija pobijedila je Španjolsku 27:26 u susretu 2. kola Skupine B Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) i sačuvala izglede da se bori za medalju.

Kao što se moglo i očekivati u susretu protiv Španjolske bilo je mnogo borbe i neizvjesnosti. Prvi dio tako je pripao Španjolcima 13:16. Ali naši mladi rukometaši nisu posustali i predali se. Dapače.

U drugom dijelu kao da smo gledali neku novu reprezentaciju. Sve što su zamislili to su realizirali pa su na kraju to poluvrijeme dobili 14:10. Upravo onoliko koliko je bilo potrebno za veliko i zasluženo slavlje.

S 9 pogodaka, Miheal Hanaček bio je najbolji u hrvatskim redovima. Pet pogodaka postigao je Fran Martinko, 4 Petar Šprem. Čak 10 naših mladih rukometaša našlo se na listi strijelaca. Kod Španjolske, prvo ime Alejandro Diaz Montero sa 7 pogodaka.

U drugom susretu naše skupine, Danska je pobijedila Island 30:20 i trenutačno je prva s 4 boda. Hrvatska i Island imaju po dva. Španjolska je bez boda.

Hrvatska sutra 27. srpnja u 20.30 sati igra protiv Danske koja je već osigurala polufinale. Prije tog susreta igraju Španjolska i Island pa će Hrvatska znati što mora napraviti. Dobije li Island, onda Hrvatska mora pobijediti Dansku velikom razlikom. Pobijedili li pak Španjolska, a Hrvatska izgubi moguće je da se zatvori krug tri reprezentacije s 2 boda i tada bi odlučivala međusobna gol-razlika.

EYOF: SKUPINA B, 2. KOLO

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 27:26

DANSKA – ISLAND 30:20

Prethodni članakEYOF: Novi poraz naše najmlađe reprezentacije
Sljedeći članakKadetkinje: Neodlučen rezultat u prvom prijateljskom ogledu protiv Slovenije