EYOF: Oslabljeni mlađi kadeti poraženi u polufinalu od Njemačke

455

Hrvatska mlađa kadetska muška reprezentacija poražena je od Njemačke 19:37 u polufinalu Europskog olimpijskog festivala mladih u Banskoj Bystrici i sutra će se protiv Portugala boriti za broncu. Hrvatska je nastupila sa samo 11 igrača i 2 vratara jer dvojica naših mladih rukometaša koji su dobili crvene kartone u susretu protiv Dansku nisu imala pravo nastupa.

Premda je Hrvatska dala sve od sebe, nekako je i prije susreta bilo jasno da ćemo bez Frana Martinka i Stjepana Javorčeka teško izaći na kraj s Njemačkom. Puno je toga određeno već na samom početku. Njemačka je naime povela 1:9 prije isteka deset minute susreta. Pokušavali su naši mladi rukometaši uhvatiti priključak, ali nisu uspjeli. Njemačka je nemilosrdno punila našu mrežu i na predah odnijela velikih 11 razlike (9:20).

Njemački rukometaši nisu snizili ritam ni jednog trenutka u nastavku. Sredinom drugog poluvremena tako su imali 16 pogodaka viška na svojoj strani. Do kraja je to bilo rutinsko odrađivanje posla za najefikasniju reprezentaciju natjecanja i pokušaj Hrvatske da izvuče barem koliko, toliko podnošljiv poraz.

Završilo je 19:37. Tim Gommel dao nam je 15 pogodaka i bio daleko najbolji igrač susreta. On je trenutačno i najbolji strijelac EYOF-a. S 5 pogodaka, Borna Marušić bio je najefikasniji u našim redovima.

U drugom polufinalnom susretu, Danska je pobijedila Portugal 32:24. Tako će sutra u borbu za broncu Hrvatska i Portugal, a nakon toga slijedi finale u kojemu će se naći dvije neporažene reprezentacije EYOF-a.

EYOF: POLUFINALE

HRVATSKA – NJEMAČKA  19:37

DANSKA – PORTUGAL  32:24

Prethodni članakKadeti: Egipćani uzvratili za jučerašnji poraz
Sljedeći članakEYOF: Nova pobjeda i 5. mjesto na kraju