EYOF: Prva pobjeda mlađih kadetkinja i nastavak borbe za 5. mjesto

237

Hrvatska mlađa kadetska ženska reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bystrici. U susretu razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta naša mlade rukometašice su pobijedile Rumunjsku 27:20 i sutra će se protiv Crne Gore boriti za 5. mjesto.

Sjajno su naše rukometašice otvorile susret protiv Rumunjske. Već u 11. minuti imale su prednost od 4:1. Briljantna je u početku bila Ivana Fratnik koja je postigla sva četiri pogotka. Rano vodstvo dalo je krila rukometašicama koje vodi Vedran Krkač pa su sve do ulaska u posljednjih pet minuta držale razliku 3-4 pogotka na svojoj strani. Ipak, u završnici prvoga dijela malo su pale pa su Rumunjke do predaha došle na samo minus jedan, 12:11.

Ipak, to nije uplašilo hrvatske igračice. Vrlo brzo u drugom dijelu ponovno su digle svoju prednost na tri pogotka i tako lakše kontrolirale zbivanja na terenu. Rumunjska ni jednog trenutka nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti. Dapače, potpuno je pala u završnici druge dionice i na kraju doživjela uvjerljiv poraz.

Čudesna je bila Ivana Fratnik s 12 pogodaka. Pet je dala Josipa Zubac, 4 Tara Đelekovčan. Kod Rumunjske najbolja Bianca Mioara Ciubotaru s 5 pogodaka.

U drugom susretu razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, Crna Gora je pobijedila Slovačku 17:14. Tako će Hrvatska i Crna Gora sutra odlučivati o 5./6. mjestu (u skupini je Crna Gora slavila 22:18), a Slovačka i Rumunjska o 7./8.mjestu.

EYOF: RAZIGRAVANJE ZA POREDAK OD 5.-8.MJESTA

HRVATSKA – RUMUNJSKA 27:20

CRNA GORA – SLOVAČKA 17:14

Prethodni članakKadetkinje: Oslabljene, ali pune nade traže novu potvrdu svoga talenta
Sljedeći članakKadeti: Egipćani uzvratili za jučerašnji poraz