1. HRL Žene: Novu sezonu otvaraju Lokomotiva Zagreb i Split 2010

661

Šest dana prije ostalih, novu sezonu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene otvaraju Lokomotiva Zagreb i Split 2010. Zagrebačkom sastavu koji kao branitelj naslova prvakinja počinje 31. hrvatsku rukometnu sezonu, to je idealna prilika za još jedan test uči starta Lige prvakinja koja počinje 10. rujna. Split 2010 je pak, dosta promijenio svoj sastav i susret protiv Lokomotive dat će im jasnu sliku vrijednosti, odnosno onoga što ih čeka ove sezone.

Lokomotiva je doživjela brojne promjene ovoga ljeta. Otišle su mnoge stožerne igračice, poput Lucije Bešen, Dore Kalaus, Andree Šimare (sve Podravka Vegeta) pa Josipe Mamić (Dunarea Braila), Kristine Prkačin (Gloria Buzau), itd,itd… Ekipa je obnovljena s mladim domaćim snagama. Od iskusnijih stigle su Makedonke Leonida Gichevska i Sanja Dabevska te Crnogorka Marija Kaluđerović. Teško je reći je li to dovoljno za pravo predstavljanje u Europi, a sasvim sigurno bit će i jako neizvjesno na domaćim parketima.

Split 2010 je ostao bez nekih jako važnih rukometašica koje su krenule put Zagreba odnosno Lokomotive, ali to je ekipa koja godinama izbacuje nove i nove snage i bez problema plovi našom ligom.

LOKOMOTIVA ZAGREB – SPLIT 2010
04.09.2022., 17.00h, Dom sportova 2
Nenad Šoštarić, trener Lokomotive Zagreb:
„Velike su promjene u našoj ekipi, otišlo nam je pet, šest igračica, teško je to više i zbrojiti, i to vrlo bitnih igračica, počevši od Lucije Bešen, Andreje Šimare, kapetanice Dore Kalaus, pa Mamić, Prkačin… Popunili smo tu prazninu djelomice s mlađim igračicama poput Mije Tupek koja je došla iz Sesveta, igračicama iz Makedonije Gičevskom i Dabevskom te Kaluđerović iz Crne Gore. Još uvijek nismo kompletni jer još uvijek tražimo pravo lijevo krilo što moramo pronaći za Ligu prvakinja. No, treninzi i sve ovo što radimo pokazuje da smo na pravom putu, da su novo pridošle igračice kvalitetne i da tu ima ‘štofa’. Split je prošle sezone bio vrlo konkurentan čitavo vrijeme i ostala je to vrlo dobra ekipa. Birtić i Sablić su prešle k nama, ali dobili su na poziciji desnog vanjskog Gabrielu Gudelj koja je igrala i u reprezentaciji. Imaju Klaru Rubić  i Justinu Stojanov i  igraju baš lijep rukomet, dobro surađuju i s vanjskim igračicama i s pivotom, baš dva prava play-makera. Hudoletnjak je tipičan pucač, ‘razarač’, Stilinović na golu, Ercegović na krilu…, to je vrlo pristojna ekipa i tu se mora uči od prvog trenutka punom snagom. Mi želimo početi prvenstvo pobjedom jer to nam je predigra za utakmicu Lige prvaka s Rapidom iz Bukurešta.“

Klara Birtić, igračica Lokomotive Zagreb:
Prvi dojam je da je u Lokomotivi sve puno profesionalnije i jači su treninzi nego u mom bivšem klubu. Zadovoljna sam početkom i time kako se sve razvija. Svjesna sam što me sve ovdje očekuje i što sve Lokomotiva igra, a vidjet ćemo kada sve krene kako će to izgledati. Bit će mi posebno teško igrati protiv Splita u prvom kolu hrvatske lige jer su mi to donedavno bile suigračice. To je dobra ekipa i nikako ju ne treba podcijeniti. Imaju srednjeg vanjskog Klaru Rubić koja odlično razigrava cijelu ekipu, a ‘gura’ ih i u obrani. Moramo odigrati što bolje protiv njih, jako, ali pametno i polako. Drago mi je što se u Lokomotivi forsira igra u obrani jer ja volim obranu više nego napad, pa mi je to super.“

 

Prethodni članakSEHA Final 4: Telekom Veszprem s pola snage do finala
Sljedeći članakSEHA Final 4: Debitantu pripalo 3. mjesto