SEHA Final 4: Debitantu pripalo 3. mjesto

113

Rukometaši Eurofarm Pelistera osvojili su 3. mjesto na SEHA Final 4 u Zadru. U odlučujućem susretu za mjesto na postolju oni su pobijedili Nexe 23:27. Hrvatskom doprvaku pripalo je prvo, makedonskom pak drugo poluvrijeme.  

NEXE: M. Car, M. Radovanović, M. Račić  -/-, A. Bakić 2/2, F. Mileta 3/4, I. Sršen 1/2, M. Jelinić 4/6, A. Blažević -/-, A. Velkavrh 2/2, T. Severec 2/5, L. Moslavac 4/7, J. Kević 3/5, M. Tomić 1/2, F. Melić 1/4, D. Markušić -/-, G. Pribetić -/-, trener: Branko Tamše

EUROFARM PELISTER: U. Lesjak 12/34, M. Kizić -/-, G. Ojleski 0/1, C. Kuzmanovski 1/2, M. Radović 5/6, M. Tanskoski 3/7, O. Hosni 6/8, N. Kosteski 2/2, W. Davayes 0/1, M. Kukoski -/-, E. Gjorgovski 0/2, D. Vasilev 3/5, M. Soussi 3/7, Ž. Peshevski 4/6, R. Seri -/-, P. Atanaskijevskij -/-, trener: Lars Walther

Jednu promjenu u odnosu na polufinale napravio je trener Nexea. Na tribinama je ostavio Dominika Kuzmanovića, a na vrata poslao Mihaila Radovanovića. Obrana rukometaša iz Našica odlično je funkcionirala u prvih desetak minuta. Makedonski klub trebao je punih pet minuta za prvi pogodak.

Urban Lesjak sjajno je otvorio utakmicu i samo zahvaljujući njemu Eurofarm Pelister nije se našao u većem zaostatku nakon prve četvrtine. Uz dva obranjena sedmerca, tu su bile još četiri obrane i to je vratilo Eurofarm u igru. Kada mu se dobrom obranom priključio i ostatak momčadi, makedonski sastav lako je, ne samo dostigao dva pogotka prednosti Nexea, već je u 22. minuti prvi put poveo 7:8.

Pet minuta prije predaha, sastav koji od ove sezone vodi danski stručnjak Lars Walther, otišao je na plus dva, 8:10. Zanimljivo, klupa Nexea još je bila mirna i nije tražila minutu predaha. Bila je to dobra odluka jer su Našičani s dva pogotka za redom uskoro stigli do izjednačenja 11:11.

Na predah se otišlo također s minimalnom prednosti Nexea, 13:12. Svoj doprinos takvom rezultatu dao je Mihailo Radovanović s nekoliko lijepih obrana u nizu u završnici. On je imao 6, a Urban Lesjak 7 obrana u prvih 30 minuta.

Serijom 1:3 Eurofarm otvara drugi dio. I preuzima vodstvo 14:15. Nakon nepunih deset minuta makedonski sastav odlazi na tri razlike, 15:18. Zvono za uzbunu ovoga puta brzo se oglasilo s klupe Nexea. Na vrata je poslan Moreno Car, a na teren najjača postava.

Ali ni to nije pomoglo. Na ulasku u posljednju četvrtinu, debitant na SEHA Final 4 pobjegao je na plus pet, 18:23. I tu, čini se, prelomio susret. Uzaludni su bili pokušaju hrvatskog doprvaka da uhvati priključak i pokuša vratiti utakmicu u vode neizvjesnosti. Nažalost, nisu uspjeli i morali su se zadovoljiti 4. mjesto.

Po 4 pogotka za Nexe dali su Marin Jelinić i Luka Moslavac. Moreno Car je u vrlo kratkom vremenu skupio 7 obrana, Mihailo Radovanović je imao 6. Kod pobjednika najbolji Oussama Hosni sa šest pogodaka. Pet je dodao Mirko Radović. Urban Lesjak je susret završio s 12 obrana.

Prethodni članak1. HRL Žene: Novu sezonu otvaraju Lokomotiva Zagreb i Split 2010
Sljedeći članak1. HRL Žene: Braniteljice naslova bez problema na otvaranju sezone