1. HRL Žene: Održan sastanak s klubovima uoči početka lige

533
Sastanak klubova 1. HRL Ž povodom početka sezone 2022/23, restoran LIDO, Zagreb, Hrvatska, 06.09.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Kao što je to uobičajeno prije početka svake sezone, Hrvatski rukometni savez i ove je, održao sastanak s klubovima 1. hrvatske rukometne lige za žene. U sat i pol vremena vodeći ljudi natjecanja, marketinga i medijskog dijela Hrvatskog rukometnog saveza, razgovarali su s predstavnicima klubova o svim aspektima organizacije lige i sezone koja je pred nama.

U posljednje dvije sezone pokrenut je cijeli niz akcija Hrvatskog rukometnog saveza s ciljem promocije natjecanja i klubova. Stoga su klubovima ukratko prezentirani svi detalji vezani uz marketinške obveze koje Hrvatski rukometni savez ima prema sponzorima, odnosno obvezama klubova prema HRS-u.

Istodobno, klubovi su dobili informacije o budućim izravnim televizijskim prijenosima na Sportskoj televiziji, pravilima livestreama, ali i medijskim obvezama klubova, odnosno želji HRS-a da promovira 1.HRL Ž na svim svojim kanalima i društvenim mrežama.

Naime, dogovorom Medijske prodajne kuće (MPK) i Sportske televizije ugovoreno je 25 izravnih prijenosa u sezoni koja nas očekuje. Rukometni dan bit će nedjelja, a najčešće vrijeme 17.00 sati. Moguće je naravno, da će se neki susreti na zahtjev Sportske televizije igrati i u nekim drugim terminima, ili čak subotom, ali to je u ovom trenutku najmanje važno. Bitno je da se rukomet vraća na male ekrane. Sportska televizija ima nacionalnu koncesiju i mogu je gledati svi građani Hrvatske bez posebnog plaćanja.

Posebna gošća razgovora klubova i HRS-a bila je magistra fizioterapije Vesna Hodić koja je predstavnike klubova upoznala s akcijom koja je pokrenuta putem Hrvatskog rukometnog saveza o prevenciji ozljeda u vrhunskom rukometu prema menstrualnom ciklusu. Cilj rada je unaprjeđenje ženskog zdravlja.

Prethodni članakNova sezona, novi klubovi, novi golovi, nove obrane | sezona 2022./23. | #premijerka
Sljedeći članakEHF Europska liga/Europski kup: Dobar ždrijeb za hrvatske predstavnike