Paket24 Premijer liga – Liga B: Prvi bodovi nove sezone domaćinima

502

Nakon PPD Zagreba, koji je u petak kao domaćin slavio protiv KTC-a, i preostala dva domaćina večeras upisala su pobjede. Poreč je slavio protiv Moslavine 34:26, a Bjelovar bio bolji od Trogira 29:24.

U Poreču su gosti držali igru i rezultat pod kontrolom u prvih 30 minuta. Osim dva početna vodstva domaćina 1:0 i 2:1, sve ostalo bilo je u znaku sastava iz Kutine. Doduše, njihova prednost bila je uglavnom jedan ili dva pogotka. U završnici prvoga dijela Poreč je imao četiri izjednačenja, da bi na predah i otišao poravnat s Moslavinom, 14:14.

Nakon što su drugi dio otvorili s dva pogotka u nizu, Porečani više nisu ispustili to vodstvo. Nakon samo osam minuta drugog dijela imali su pet pogodaka razlike (21:16) i jasno dali do znanja gostima da bodovi ostaju u Velom Joži. Moslavina je u jednom trenutku došla na minus tri i to je sve vrijedno što je napravila u drugom poluvremenu koje je izgubila 20:12. Kapetan Matija Rađaković zabio je 8 pogodaka za Poreč. Jedan manje dao je Armin Ikanović. Kod Moslavine 9 pogodaka Marka Mihaljevića.

Nakon rukometašica, za dvostruko slavlje u Bjelovaru pobrinuli su se rukometaši koji su pobijedili Trogir 29:24. Nakon desetak minuta igre pogodak za pogodak, Trogirani preuzimaju kontrolu nad rezultatom i igrom. I uspijevaju izdržati do kraja poluvremena, te na predah odlaze jako zadovoljni s tri razlike, 11:14.

Domaćinu je trebalo više od 20 minuta u drugom dijelu da dostigne tu prednost i povede. Teško je objasniti što se dogodilo gostima u posljednjih osam minuta kada je Bjelovar napravio niz od 8 pogodaka za redom i na kraju slavio s plus pet. U skladu s tom brojkom bila su i tri najbolja strijelca Bjelovara, Vanja Šehić, Domagoj Grizelj i Mateo Lukačec. Kod gostiju najbolji Marin Babić s čak 11 pogodaka.

U posljednjem susretu 1. kola Sesvete su pobijedile novog premijerligaša Osijek 37:29 i tako samo zaokružile veliki dan domaćina. Gosti ni jednog trenutka nisu bili ozbiljna prijetnja za sastav koji vodi Silvijo Ivandija. Sesvećani su prvu veću prednost imali kod 4:1. Zatim su otišli na 10:5, a na poluvremenu imali 7 razlike (19:12).

Osječka obrana nije imala rješenja ni u drugom dijelu za raspoložene domaćine, premda je napadački djelovala nešto bolje. Kako je razlika bila i nakon treće četvrtine ista, domaći trener napravio je dosta rotacija jer je želio provjeriti sve raspoložive snage. Osijek je u jednom trenutku bio na minus 4, ali su se domaći brzo uozbiljili i sve vratili na staro.

S 8 pogodaka Ivan Dumenčić bio je prva domaća violina. Po 6 su dali Patrik Hršak i Nikola Finek. Kod gostiju najbolji David Čičak sa 7 pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 1. KOLO

POREČ – MOSLAVINA 34:26

BJELOVAR – TROGIR 29:24

PPD ZAGREB – KTC 32:25

SESVETE – OSIJEK 37:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prethodni članak1. HRL Žene: Bjelovaru derbi kola, čak tri kluba s bodovima u gostima  
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Dobro otvaranje sezone za domaćine