Paket24 Premijer liga: Rudar kod kuće, a Sesvete u gostima do novih bodova

398

Dva naša euro predstavnika Sesvete i Gorica unaprijed su odigrali susrete 7. kola Paket24 Premijer lige. Rudar je bio bolji od Gorice 23:20 u Ligi A, a Sesvete su slavile u Kutini 22:29 u Ligi B. 

Paket24 Premijer liga – Liga A
Rudar je nastavio niz pobjeda na svom terenu. Nakon Dubrave, Ribole Kaštela, dobili su i Goricu. Kao što se i moglo očekivati, bio je to sraz jakih obrana pa stoga i nije čudno da je postignuto tako malo pogodaka. Domaćin je krenuo vrlo odlučno s 3:0. Gorica je stalno bila u zaostatku. U jednom trenutku prvoga dijela na minus četiri (10:6). Na poluvremenu je rezultat bio 11:8. Teško se sjetiti kada su Goričani postigli tako malo pogodaka u prvih 30. minuta.

U drugom dijelu dugo se igralo pogodak za pogodak. Domaćin je ljubomorno čuvao prednost. Ona nije bila velika, ali mu je donosila nešto više mogućnosti pogreške ili promašaja. Gorica je u 42. minuti sasvim uhvatila priključak dolaskom na minus jedan (16:15). Ali je onda zaspala na šest minuta pa su „Rudari“ nizom od 4:1 pobjegli na četiri razlike i tu čini se, napravili odlučujući korak do pobjede. Do kraja smo vidjeli žestoku borbu, ali do promjene rezultata nije došlo.

Čak 14 obrana imao je Vladimir Goršić na vratima Rudara. Valentino Runtas bio je najučinkovitiji sa šest pogodaka. Kod Gorice 13 obrana njihovih vratara. Najbolji strijelac pak, Juro Čakarić sa šest pogodaka.

Paket24 Premijer liga – Liga B
Moslavina je odlično ušla u susret protiv favoriziranog gosta iz Sesveta. Nakon prve četvrtine domaći sastav imao je tri pogotka prednosti (8:5). Ali, u posljednjih deset minuta nisu bili na tako visokom nivou i Sesvećani su to iskoristili. Osam minuta prije predaha najprije su stigli do 10:10, a zatim s još dvije serije po dva pogotka na poluvrijeme otišli s plus dva (12:14). Domaćin je u prvih 15. minuta zabio osam, a drugih samo četiri pogotka.

Sesvete su dugo čuvale svoju prednost od jednog do tri pogotka. A onda su od 47. do 51. minute povezali četiri pogotka za redom i napravili ključnu prednost odlaskom na plus 6 (18:24). Domaćin jednostavno nije imao ni kvalitete ni snage do to stigne i doživio je šesti poraz ove sezone.

Deset obrana imao je Marin Sorić. S pet pogodaka najefikasniji u redovima Moslavine bio je Alen Horvat. Prvo ime Sesveta Nikola Finek s osam pogodaka.

 

Prethodni članakCROqueen’ challenge | Tko (ne) može vrtiti loptu na kažiprstu? | Katarina Pavlović & Tena Petika
Sljedeći članakMachineseeker EHF Liga prvaka: PPD Zagrebu bod protiv Wisle