HRS: Prijava za Erasmus sport projekt Europske Unije

597

U nizu proaktivnih aktivnosti Hrvatskog rukometnog saveza, stigla je i prijava za Erasmus sport EU projekt pod nazivom Rukomet za zdravlje u vrijednosti 400 000 eura, a koji za cilj ima povećati sportske aktivnosti djece u dobi od tri do 11 godina.

Ponudom aktivnosti vezanih uz rukomet u vrtićima i osnovnim školama, ciljevi projekta su sljedeći:

  • Omogućiti djeci da iskuse sportske aktivnosti s loptom u dobi od tri do šest godina
  • Implementacijom mini rukometa omogućiti novi načini bavljenja sportom od 1. – 4. razreda osnovne škole te da navedene aktivnosti budu dostupne djeci koja ne treniraju u klubovima
  • Poboljšati standardne programe tjelesnog odgoja koji se nude u vrtićima i osnovnim školama koji će imati transformativne učinke na razvoj motoričkih sposobnosti kod djece

Provedbom navedenih aktivnosti, projekt bi poboljšao ponudu rukometnih treninga kroz kreativnost, inovaciju i implementacija novih praksi. Cilj projekta je poštovati temeljna načela EU-a kao što je nediskriminacija te uzeti u obzir sve moguće invalidnosti koje bi mogla imati djeca koja sudjeluju u programu. To će se postići osiguravanjem pristupačnosti objekta ciljanim skupinama, kao i mogućnošću prilagodbe aktivnosti/vježbi koje će ponuditi u ovim objektima.

HRS bi u sklopu projekta opremio osnovne škole, klubove i vrtiće s potrebnom opremom za realizaciju sportskih aktivnosti te educirao sve uključene u projekt. Projekt je pripremljen u suradnji s PJR Consulting – om.

Rezultati projekta bit će poznati u lipnju 2023. Držite nam plačeve!

 

 

 

Prethodni članakPobjeda Kraljica šoka protiv Slovenije u prijateljskoj utakmici | Paula Posavec & Nenad Šoštarić
Sljedeći članakCROqueen’ challenge | Pogodi stativu/prečku | Tea Pijević, Kristina Prkačin & Lara Burić