Paket24 Premijer liga – Liga B: PPD Zagreb bez problema u Poreču

215

U prvom susretu 10. kola Paket24 Premijer lige – Lige B, rukometaši PPD Zagreba formalno su kao domaćini u Poreču pobijedili stvarnog domaćina 30:20. Utakmicu su vodili Tonči Valčić i Denis Špoljarić. Novi trener „Plinara“ Slavko Goluža koji se jučer po treći put vratio na klupu svog najdražeg kluba, bio je dakako na tribinama i momčad je igrala po njegovom naputku. Novi trener bit će na klupi sljedećeg tjedna u Ligi prvaka kada PPD Zagreb gostuje u Veszpremu.  

Poreč je imao samo tri početna vodstva 0:1,1:2 i 3:4, a sve ostalo vrijeme u prednosti je bio Zagreb. Od 8. do 11. minute imali su prvu veću seriju na utakmici od četiri pogotka zaredom i dolazak na plus tri (7:4). Porečani su se dobro držali sve do šest minuta prije predaha. Tada su bili na minus dva, na predahu su imali četiri pogotka zaostatka (14:10).

Još pet minuta u nastavku potrajala je kakva – takva neizvjesnost, pri tome je Timur Dibirov promašio svoj drugi sedmerac, a onda je PPD Zagreb proigrao kako se to od njega i očekivalo nizom od 8:2, u 43. minuti već bio na deset razlike (24:14). Poreč jednostavno nije imao rješenja za obranu Zagrebaša, koji su rutinski priveli susret kraju i zadržali tih deset pogodaka prednosti.

Ukupno 12 obrana imali su vartari PPD-a, domaći jednu više. Prvi strijelac Zagreba Timur Dibirov s 12 pogodaka iz 16 pokušaja. Od 10 strijelaca u momčadi Poreča najviše je, i to četiri dao Lucijan Krajcar.

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Nexe rutinski do nove pobjede
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Danska i Norveška u finalu